Ricardo van den Bos verliest wereldtitelgevecht

Pattaya – Op zaterdag 2 Januari vondt een WBC Muay Thai wereldtitelgevecht plaats in Pattaya Thailand tussen de Zwolse titelhouder Ricardo van den Bos en de zeer ervaren Muay Thai vechter uit Sudan Faisal Zakaria. Faisal heeft ruim 230 partijen op zijn naam en was 3 keer wereldkampioen in diverse gewichtklassen. Hij bezit tevens een 3e dan in judo, een eerste dan in karate en teakwondo en is met zijn ruim 2 meter een ware grootmeester in de ring.

Ricardo liet zich echter niet imponeren en begon  zeer goed en won ruim op punten in de eerste ronde met een aantal goede bokscombinaties. In de 2e ronde sprak de ervaring  van Faisal en ondanks dat Ricardo de betere en aanvallende bokser was scoorde hij minder door het proffesionele afklemmen van Faisal waar de scheidsrechter vaak te lang liet doorgaan.Het leek soms meer op een freefight en worstelwedstrijd dan een Muay Thaigevecht en dat ging zo door tot de laatste ronde die ook duidelijk in het voordeel was van Ricardo,die pas 2 dagen geleden in Thailand was aangekomen,uiteraard veel te kort voor een wereltitelgevecht. Iedereen was ervan overtuigd dat de wereldtitelhouder Ricardo van den Bos zijn wereldtitelbelt had kunnen behouden omdat hij de gehele wedstrijd de aanvallende en betere vechter was geweest maar twee van de 3 juryleden dachten daar anders over zoals dat zo vaak gebeurd in Thailand waar Faisal al jaren woonachtig is. De vele landgenoten woonachtig en op vakantie in Pattaya waren hevig teleurgesteld door de arbitrage,maar hadden desondanks genoten van een spectaculair WBC Muay Thai wereldtitelgevecht en een voorronde gevecht van Nederlands toptalent Robbie Hageman. Robbie is het grote talent uit de school van Muay Thai halfgod Ramon Dekker uit Breda. Robbie had ook de pech tegen een zeer ervaren vechter die veel zwaarder was.Robbie liet ook leuke combinaties zien maar had geen eindstoot en de ervaring van zijn Thaise kampioen uit Lumpini het Muay Thai mekka in Bangkok gaf de doorslag in het puntentotaal. De ander voorrondes waren eveneens geen succes voor onze landgenoten.Ricardo zijn vriendin Dominic  verloor op t.k.o. in de derde ronde van de sterke ervaren thaise Nong Bee. Zijn zusje Salyasa van den Bos kon net als vorig jaar ook geen vuist maken tegen de ervaren thaise Nong Nan en moest opgeven in de 3e ronde.

Colin de Jong

Artikel delen:
Reactie 1
  1. …..
    en dit commentaar, wat duidelijk uit het Zwolse kamp komt, is dan ook geheel zoals het gegaan is en uit een geheel neutraal oogpunt bekenen.


    ⚠️ Meld

Reageer