Politie Zwolle bespuugd en mishandeld

Zwolle – Op de Jufferenwal werden zondagmorgen 3 januari rond 02.45 uur vier personen aangehouden voor belediging en mishandeling van politiemedewerkers.

Een 24-jarige vrouw uit Dalfsen gooide sneeuwballen tegen de politiebus en gooide sneeuw in het voertuig. Vervolgens wreef ze haar handen over het hoofd van de politieman. Hij weerde haar af en werd vervolgens beledigd en in zijn gezicht gespuugd. Ook haar vriend, een 30-jarige man uit Arnhem werd aangehouden. Hij bemoeide zich met de aanhouding van zijn vriendin en greep een politieman bij de keel. Deze werd ontzet door een portier van een horecabedrijf. Ook een 19-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man uit Groningen die zich met de aanhouding bemoeiden werden aangehouden. Het viertal werd ingesloten op het politiebureau. De politiemedewerkers hebben aangifte gedaan.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Enig respect voor “de sterke arm” is ver te zoeken..
  Die agenten mogen ook niet eens flink terugrammen want dan worden ze geschorst.
  Wat een rot baan!  Maak melding

 2. Het is jammer dat de politie zo’n agressieveling die iemand naar de strot vliegt, niet ter plekke voor de vlakte mag knuppelen. Te veel mensen gaan dan weer klagen over de ‘politiestaat’, terwijl er juist een chronisch gebrek is aan gezag.


  Maak melding

 3. In het verhaal hierboven ben ik erg nieuwsgierig hoe deze zaak heeft kunnen escaleren.
  Was de dreiging er al bij het gooien van de sneeuwbal of heeft de politie weer eens willen laten zien hoe geweldig ze kunnen communiceren.  Maak melding

 4. @ Gert
  Nou als een incident escaleert in de nacht van zaterdag op zondag EN het in de binnenstad afspeelt dan denk ik vooral aan overmatig alcoholgebruik als oorzaak vd escalatie…


  Maak melding

 5. Of je begint gewoon niet meteen te schreeuwen en je vertelt hier op een normale manier de andere kant van het verhaal. Kan ook 🙂


  Maak melding

 6. Lekker makkelijk om vanuit hun positie een andere draai aan het verhaal te geven. Door het agressieve optreden van de politie zijn de mensen die zijn vastgehouden het slachtoffer geworden! De essentie van het nieuws is dat het betrouwbaar is.


  Maak melding

 7. Dit was de Guardia civil niet overkomen, die meppen wel van zich af. softe sector types van de hollandse politie laten alles maar over zich heenkomen.


  Maak melding

 8. Dit wordt weer zo’n verhaal zoals ook wel eens met baldadige jongeren het geval is: Er komt een stuk op Weblog Zwolle en op basis van het stuk hebben velen hier (waaronder ik zelf ook) al snel een mening gevormd.

  Tot er een moment komt dat één van de jongeren hier reageert en “roept” dat het helemaal anders ging. Soms komt er ook nog bij, dat ze dat allemaal doen omdat ze zich vervelen.
  Wanneer je dan nog wat extra uitleg vraagt hoor je er nooit meer iets van.


  Maak melding

 9. Ik ben een van de verdachten geweest van dit probleem. het verhaal is in zijn geheel omgedraaid door de politie, ze waren zeer gewelddadig en wij hadden daarvoor gewoon sneeuwballen gegooid die agenten in zwolle moeten zich op de een of andere manier altijd maar weer bewijzen en verdraaien het verhaal gewoon terwijl een agent wel degelijk uitlokte tot verkeerde reacties. ze moeten geen zielige mensen meer aannemen bij de politie. beter corrupte politie dan zo`n zielig zootje als dat er nu rond hangt en van een paar sneeuwballen al beginnen te stotteren die agenten hebben de hele weg geen woord genoemd. ik zelf heb geen boete gekregen misschien dat ik die nog krijg hoewel ik dat ronduit belachelijk zou vinden omdat de politie alles zo ongeloofelijk opblies.

  groeten G`


  Maak melding

 10. Netjes dat je in ieder geval wel nog reactie geeft.

  Maar wat ik nu niet begrijp…hoe kom je er ?berhaupt bij om sneeuwballen naar de politie te gooien?

  En wat ik ook niet helemaal volg is dit:

  het verhaal is in zijn geheel omgedraaid door de politie, ze waren zeer gewelddadig en wij hadden daarvoor gewoon sneeuwballen gegooid die agenten in zwolle moeten zich op de een of andere manier altijd maar weer bewijzen

  en daarna dit:

  ze moeten geen zielige mensen meer aannemen bij de politie. beter corrupte politie dan zo`n zielig zootje als dat er nu rond hangt en van een paar sneeuwballen al beginnen te stotteren die agenten hebben de hele weg geen woord genoemd.

  Vind je de agenten nu juist te soft of te hard?

  Ik moet eerlijk zeggen, dat de agenten die wij betalen het wat mij betreft niet hoeven te pikken als ze met sneeuwballen bekogeld worden.


  Maak melding

 11. Plantje, Kan maar zo zijn dat hun sneeuwballen aan het gooien waren naar elkaar er komt een politieauto tussendoor en die gaat geraakt worden. Agent reageert boos en voila daar is het scenario andere agent gaat ook boos worden, hun gaan voor de gein nog wat sneeuwballen gooien ofzo, roept versterking omdat zij zich bedreigt voelen ect ect. Ach misschien verteld G het volledige verhaal hier nog wel

  Kan er niet iedere politieagent van beschuldigen maar er zitten wel een paar opgefokte tussen hoor als zij los kunnen gaan. ( en dan na die tijd invullen verzet tijdens ……)


  Maak melding

 12. lucie, een kantoormedewerker zal niet gouw bekogeld worden en pesten is TOTAAL iets anders dan sneeuwballen gooien. Als je dat niet uit elkaar kunt houden… ;D


  Maak melding

 13. hun gaan voor de gein nog wat sneeuwballen gooien ofzo

  Ook daar gaat het natuurlijk weer een beetje fout. Vroegâh schrok je er nog wat van als je per ongeluk een politiewagen raakte. Dat is een beetje wat ik me afvroeg.

  Misschien zijn niet alle agenten altijd lieverdjes. Maar uitspraken als:”De agenten lokten het uit” vind ik moeilijk te geloven. Het is in dat opzicht hetzelfde als wanneer op de basisschool iemand ruzie met je maakte en de leraar zowel de ruziezoeker als jezelf straf gaf. Maar toch deed je er niet al te moeilijk over, omdat je een beetje respect had voor de leraar (als het goed is.)

  Bericht door lucie, op 4 januari 2010 om 22:39
  jullie willen toch ook niet tijdens je werk bekogeld of gepest te worden ,heb respect voor de medemens ,maar dat is ver te zoeken

  Respect voor medemens en een stukje ontzag voor politie zou mooi zijn!


  Maak melding

 14. G, je schrijft:
  Ze waren zeer gewelddadig
  verdraaien het verhaal gewoon
  terwijl een agent wel degelijk uitlokte tot verkeerde reacties.

  Maar schrijf nou eens FEITELIJK wat er gebeurde!
  (Als je ten minste echt bij dit incident betrokken bent geweest…)

  En dan dit:
  beter corrupte politie dan zo`n zielig zootje als dat er nu rond hangt
  -> Ik raad je aan te emigreren naar een land waar ze wel corrupte politie hebben…

  ze moeten geen zielige mensen meer aannemen bij de politie. beter corrupte politie dan zo`n zielig zootje


  Maak melding

 15. Belachelijk dat er nog personen zijn die het normaal vinden dat politie in dienst bekogeld worden met sneeuwballen.

  Net zo idioot dan de trend die zich landelijk voordoet om ambulance,brandweer het werk onmogelijk te maken.

  Van mij mogen hier fikse straffen voor worden uitgedeeld.


  Maak melding

 16. Ik sluit me aan bij Derk. Heus niet alle politieagenten zijn zo maar er zitten er tussen. Ik was er niet bij dus kan er verder niks over zeggen.

  Plantje, jij blijft maar helemaal 100 % vertrouwen in de politie, ik hoop niet dat je ooit teleurgesteld wordt.

  Ik keur geweld tegen de politie trouwens niet goed laat ik dat voorop stellen, maar ik keur geweld helemaal niet goed of dat nou tegen de politie is of tegen burgers;)

  @lucie
  Je wilt niet weten hoe vaak je als schoonmaakster gewoon geschoffeerd wordt. Of dat er van die misselijke geintjes met je uigehaald worden. En dan zijn dat gewoon volwassen mensen die niet te veel gezopen hebben oid… Nu heb ik geluk dat ik bepaald niet op mijn bekkie gevallen ben maar sommige collega’s hebben het zwaar te verduren.  Maak melding

 17. Bericht door Natascha, op 5 januari 2010 om 08:36
  Plantje, jij blijft maar helemaal 100 % vertrouwen in de politie, ik hoop niet dat je ooit teleurgesteld wordt.

  Nee hoor, ik heb echt niet 100% blind vertrouwen in de politie. Ik heb ook echt wel eens minder prettige dingen met de politie meegemaakt, maar daar zie je dan ook aan dat het mensen zijn en het mensenwerk blijft.
  Neemt niet weg, dat ik vind dat er meer respect en ontzag voor politie en hulpverleners moet zijn. Geen sneeuwballen gooien zou een goed begin kunnen zijn. Er zijn ZOOOOVEEEEL mensen waar je BETER sneeuwballen naar kunt gooien! 🙂

  @lucie
  Je wilt niet weten hoe vaak je als schoonmaakster gewoon geschoffeerd wordt. Of dat er van die misselijke geintjes met je uigehaald worden. En dan zijn dat gewoon volwassen mensen die niet te veel gezopen hebben oid… Nu heb ik geluk dat ik bepaald niet op mijn bekkie gevallen ben maar sommige collega’s hebben het zwaar te verduren.

  Ik geloof je op je woord! Ik moet zeggen, dat ik het gelukkig hier nog nooit gezien heb. Maar geloof me: als collega’s van mij de schoonmaaksters belachelijk zouden maken krijgen ze de wind van voren! Laat iedereen gewoon in zijn/haar waarde! Ik waardeer het wel, dat mijn bureautje iedere dag weer schoon is.

  Maar nu raak ik wat te ver off topic!


  Maak melding

 18. Jij raakt niet off topic 😉 Tenminste vind ik, iemand stelde hoe het gevonden zou worden als je zelf gepest zou worden tijdens t werk dus gaf ik even een voorbeeld hahaha….

  Ik snap je punt trouwens hoor en ben het er ook wel redelijk mee eens maar dan toch nog even dit:

  Waarom zouden we meer ontzag en respect voor politie/hulpverleners moeten hebben dan voor andere mensen/beroepen? We hebben toch allemaal zelf gekozen voor t beroep wat je doet? De politie dus ook.

  De samenleving is gewoon aan het verharden en dus ook naar de politie/hulpverleners toe. Normaal is dat niet, maar t gebeurd wel.


  Maak melding

 19. @ Natascha.

  Respect moet niet gerelateerd worden functie/status.

  Maar dit is een item wat in de hele maatschappij gevoerd moet worden.

  Respect dien je voor ieder te hebben ongeacht kleur/religie /status.


  Maak melding

 20. Dat is dus precies wat ik bedoel Zwolse, het is niet dat je respect voor ze moeten hebben omdat ze toevallig politieagent zijn…;) En daar wordt wat mij betreft te vaak de nadruk opgelegd.


  Maak melding

 21. Ik denk dat je respect voor iedereen moet hebben. Maar inderdaad wel degelijk wat meer ontzag voor politie!

  Er is toch niets mis met de houding (en nu overdrijf ik een beetje):”Oeps…een agent…laat ik me maar even gedragen! Straks draai ik nog de bak in!”
  Maar in plaats daarvan zie je dat mensen zeggen, dat agenten bepaald wangedrag zouden uitlokken enz… En voor sommige mensen is tegenwoordig de aanwezigheid van agenten al provocerend.
  Dát bedoel ik met ontzag dat ontbreekt.

  Je hoeft niet te bibberen bij het zien van een agent, maar een beetje een kinderachtige verlegenheid zou wellicht wel positief bij kunnen dragen aan hoe mensen zich gedragen.


  Maak melding

 22. Nou had ik dus een heel verhaal getypt en dan druk je op t verkeerde knopje, is alles weg:(

  Waar t op neerkomt is dat ik niet bij voorbaat ontzag kan opbrengen voor de term politie, of politieagent… Er zijn binnen de politie veel taken waar ik ontzettend veel ontzag voor kan opbrengen maar ook redelijk wat waar ik totaal geen ontzag voor kan opbrengen, maar dat betekend niet dat ze maar in elkaar gerost moeten worden oid.


  Maak melding

Reageer