Expositie Ulla Bosman en Wouter van der sar

Zwolle – Zondagmiddag is bij Galerie in Beeld aan de Koestraat de expositie van het duo Ulla Bosman en Wouter van der Sar geopend.

img_1947_copy.jpg

De ingetogen foto’s van Wouter vormen een fraaie combinatie met de overwegend abstracte beelden van Ulla. Ulla kan zich vinden in de uitspraak van Alain de Botton, dat “kunst de wereld moet laten zien zoals hij zou moeten zijn, niet zoals hij is.” Bosman’s beelden tonen de esthetiek van de ogenschijnlijke eenvoud van vorm maar hebben tegelijkertijd een sterke fysieke uitstraling. Ze nodigen uit tot aanraken en vasthouden, wat dan ook uitdrukkelijk is toegestaan. Bosman’s beelden zijn gemaakt om te zien en te voelen. De expositie aan de Koestraat duur tot 28 februari 2010.

img_1957_copy.jpg

img_1928_copy.jpg

Wouter van der Sar fotografeert landschappen; natuurlijk, stedelijk of industrieel. Los van tijd en ruimte, los van menselijke aanwezigheid. Beelden die pure schoonheid laten zien en een gevoel van stilte en verwondering oproepen. ‘Ik wil de essentie, de kern vastleggen van een bepaalde plek, plaats of stad. Ieder landschap is namelijk in beweging, fysiek of in stilte, en heeft een eigen energetische sfeer, een gevoel. Dat probeer ik vast te leggen. Het zijn beelden van plekken waar je de grassprietjes voelt groeien of waar het geluid van voetstappen weergalmt tussen muren van beton.’

img_1942_copy.jpg

img_1923_copy.jpg

img_1931_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer