Het weer: koud!

Zwolle – Maandag zijn er landinwaarts eerst een opklaringen, maar de bewolking neemt vanuit het westen verder toe. Dit heeft te maken met het opdringen van zachte Noordzeelucht. Eerst valt er in de kustprovincies voornamelijk sneeuw, maar in de middag moet ook rekening worden gehouden met ijzel. Het zuidoosten blijft wellicht tot de avond buiten schot. Het dooit licht in de kustprovincies, maar elders in het land vriest het de hele dag licht.

03-01-2010_weerfoto__stadsgracht_.jpg
Stadsgracht

Dinsdagnacht stagneert het dooifrontje boven het midden van ons land. De bewolking overheerst en lokaal valt er wat sneeuw. Een uitzondering is het zuidoosten. Hier zijn brede opklaringen en vriest het matig met -5 tot -10. Dinsdagmiddag is het wisselend bewolkt en komt de zon soms tevoorschijn. De wind waait uit het zuidwesten, maar uit deze richting hoeven we deze winter niet altijd zachte lucht te verwachten. Vooral aan zee is er kans op een sneeuwbui, terwijl de zon in het zuidoosten zich soms laat zien. Het kwik loopt op naar iets boven nul aan het strand tot -3 in het oosten.

Vanaf woensdag houdt koning winter dapper stand. Sommige strenge winters gaan zonder noemenswaardige sneeuwval gepaard. Hoewel deze winter nog geen bijzondere kou heeft opgeleverd, kan dat de komende week nog flink gaan veranderen. Het sneeuwdek is tijdens een heldere nacht erg gunstig om temperaturen onder de -10 mogelijk te maken.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Heleen,een gebreide onderbroek kan heel elegant zijn ,het ligt er wel aan wie hem /haar draagt.heel veel mooie beelden gezien op deze site.Bij ons gisteren op de Zalkerdijk zijn er ook honderden gemaakt.Al sleeend of wandelend schoven de hele dag heel veel mensen langs een prachtig gezicht al die kindere en ook honden die zich uitleven in de sneeuw.Dat warme water komt wel weer


    ⚠️ Meld

Reageer