De Verhalenboot viert eerste lustrum

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot bestaat op 22 januari 2010 vijf jaar. Dat wil zij vieren samen met haar publiek. De Verhalenboot heeft daarom deze maand een keur aan bijzondere voorstellingen geprogrammeerd, om de breedte van de vertelkunst en van het verteltheater te laten zien.

hoofdfoto_verhalenboot.jpg

Vijf jaar geleden introduceerde De Verhalenboot zichzelf als nieuweling in de (inter-)nationale vertelscene, inmiddels is het theater uitgegroeid tot toonaangevend vertelpodium. Eveneens heeft De Verhalenboot een vertelschool en een internationaal vertelfestival onder haar hoede. Met inmiddels zo’n tweehonderd voorstellingen en een eerste eigen vertelfestival achter de kiezen blijft De Verhalenboot vernieuwen. In deze jubileummaand laat het verteltheater de breedte van de vertelkunst zien. Met de vraag: Wat kan verstaan worden onder vertellen? heeft de artistieke leiding het programma samengesteld: Van een gepassioneerde bottenverzamelaar over zijn vak tot een Vlaamse vertolking van de licht erotische verhalen uit de Decamerone.

Van de kindervertellers van OBS De Krullevaar tot het aanstormend talent uit het Iraanse vertelcafé Mezrab Amsterdam. De jubileummaand sluit af met ‘Spoken word’, uitgevoerd door vier van de meest toonaangevende rappers van Nederland, namelijk: Typhoon, Rico, Sticks & Blaxtar. De brede programmering in de januarimaand werpt ook een blik op de toekomst. Want in de breedte van de vertelkunst zit, als het aan artistiek leiders Kitty Peetoom en Rob Bults ligt, de potentie van het vertellen in de komende jaren. “Het vertellen is een smal genre, en heeft baat bij kruisbestuiving met andere podiumkunsten zoals mime, dans, zang en muziek. Dat zal ervoor zorgen dat het vertellen ook in de toekomst een weliswaar klein, maar sterk gewortelde kunstvorm blijft.” Degenen die zijn geïnteresseerd in een voorstelling of in het vertellen op zich, kunnen meer informatie vinden op de website van De Verhalenboot: www.deverhalenboot.nl.

Artikel delen:

Reageer