Belastinggids 2010 via www.zwolle.nl te raadplegen

Zwolle – De Zwolse belastinggids voor 2010 is vanaf maandag 4 januari op de internetsite van de gemeente (www.zwolle.nl) te raadplegen. In de gids staat alle relevante informatie over de gemeentelijke belastingen van 2010. Nieuw dit jaar is dat de belastinggids niet meer wordt meegestuurd met de aanslag. Iedereen kan de gids eenvoudig thuis downloaden, online inzien of desgewenst printen.

gemeentebuttoninfo.gif

De belastinggids voor 2010 is te vinden op www.zwolle.nl. Kies bij het tabblad ‘loketten’ voor belastingloket. Aan de rechterkant staat een link naar de nieuwe gids. De belastinggids geeft uitleg over de verschillende soorten heffingen die op het aanslagbiljet voor kunnen komen, en maakt duidelijk hoe de waardering van onroerende zaken in de gemeente tot stand komt. De gemeentelijke belastingaanslag wordt medio februari toegestuurd.

Inwoners van de gemeente Zwolle kunnen niet alleen de belastinggids via internet raadplegen, het gehele belastingtraject is digitaal te doorlopen. Klanten van Rabobank, ABN AMRO of ING die internetbankieren, kunnen bij hun bank aangeven dat zij hun belastingnota digitaal willen ontvangen en betalen. In dat geval ontvangen zij geen papieren aanslag meer. En ook het taxatieverslag is in februari, na ontvangst van de aanslag met de WOZ-beschikking, via internet te raadplegen.

Voor inwoners van de gemeente Zwolle die geen beschikking hebben over internet komt een beperkt aantal papieren exemplaren van de belastinggids beschikbaar. Zij kunnen de belastinggids dan telefonisch opvragen bij de gemeente, via het telefoonnummer 14038. 

Artikel delen:

Reageer