PvdA Zwolle wil tienerpremie

Zwolle – De PvdA in Zwolle wil jongeren uitdagen om actief te zijn, of dat nu is in de sport, in cultuur, in de politiek of in andere vormen van vrijetijdsbesteding. Ze stelt daarvoor een tienerpremie voor in haar verkiezingsprogramma. Deze subsidie is bedoeld voor activiteiten voor en dóór jongeren.

Ook in de campagne worden jongeren betrokken. Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een campagnefilmpje. Lijsttrekker Eefke Meijerink: “Ik denk dat er veel jongeren zijn die een mooi filmpje in elkaar kunnen zetten en als ze wat meer willen weten over de PvdA in Zwolle dan kunnen ze me altijd bellen of mailen.” De Partij van de Arbeid roept filmmakers en videokunstenaars op een filmpje te maken voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. De webstrijd richt zich op professionals en hobbyisten. De opdracht is volledig vrij. Filmmaker en twitterazzo Martin Koolhoven geeft tips en tricks. De winnaar ontvangt 2000 euro en de garantie dat het filmpje in de aanloop naar de verkiezingsdag op het drukbezochte PvdA.nl wordt geplaatst.

Deelnemers kunnen Martin Koolhoven via Twitter vragen om tips en tricks bij het maken van een film. De regisseur van het gelauwerde Oorlogswinter en Het Schnitzelparadijs heeft toegezegd dat hij zal reageren op elke inhoudelijke tweet met de hashtag #pvdawebstrijd. Koolhoven maakte in 2006 een van de PvdA-campagnefilmpjes voor de Tweede-Kamerverkiezingen.De inzendingen worden beoordeeld door filmmaker Eddy Terstall, Tweede-Kamerlid Mei Li Vos en JS-voorzitter Mohammed Mohandis. De beste inzendingen kunnen in de weken voor de verkiezingen op een prominente plek rekenen op het geheel vernieuwde PvdA.nl.De webstrijd richt zich op professionals én hobbyisten. Studenten van kunstacademies en audiovisuele opleidingen worden speciaal uitgenodigd om zich in de strijd te mengen.De opdracht is volledig vrij. Wel moet het filmpje uitdragen dat de PvdA streeft naar een samenleving waarin iedereen meetelt, en eindigen met de oproep om op 3 maart op de PvdA te stemmen. De enige vereiste is dat het filmpje niet langer dan een minuut duurt. Het is aan de deelnemers om een landelijke boodschap in beeld te brengen of een gemeente eruit te pikken.Deelnemers wordt gevraagd hun inzending op YouTube te plaatsen en de link naar redactie@pvda.nl te mailen. De redactie zal vervolgens alle geschikte inzendingen embedden op PvdA.nl. De deadline is maandag 15 februari 2010. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jurjen Fedde Wiersma: 020 – 5512208 of jfwiersma@pvda.nl.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. tienerpremie het moet niet te gek worden in deze wereld .Laat ze eerst het gros van de tieners maar eens waarden en normen bijbrengen want daar schort nog wel het een en ander aan.Laat ze ook maar eens de lege blikjes en flesjes die ze onder het fietsen van zich afsmijten opruimen dan zijn we al een deel op de goede weg.


  Maak melding

 2. pieters, graag ga ik hier met je over in discussie.
  Je zegt

  .Laat ze eerst het gros van de tieners maar eens waarden en normen bijbrengen want daar schort nog wel het een en ander aan.

  Volgens mij is het andersom, het gros van de tieners doet het goed, maar een klein groepje van de tieners weet niet hoe het hoort, die verpesten het voor de rest. Net als de eenheidsmening “Marokkanen zijn criminelen”. Er zijn indd een paar Marokkaanse criminelen, maar het gros is dat niet. Zo is het ook bij de tieners. Hoeveel tieners zijn er in totaal wel niet in Nederland?! En hoeveel daarvan tonen geen respect? Zet het maar eens om van absolute getallen naar procenten.

  Tim


  Maak melding

 3. Pieters, gaan volwassenen dat dan ook weer doen? Misschien zouden de tieners idd het goede voorbeeld moeten geven, want volwassenen lijken de kar oook niet meer te trekken als het aankomt op normen en waarden.


  Maak melding

 4. Beste Tim zo is het overal mee voetbalvandalen zijn ook een klein groepje die het voor anderen verpesten,maar het loopt steeds vaker uit de hand omdat er steeds meer achter aan hollen.Kijk maar naar de laatste rellen Hoek van Holland ,Culemborg.Datt ze een tienerpremie willen invoeren als tieners iets doen in de maatschappij is belachelijk.Zo doen ze later nooit meer iets voor niets.Hoe hoog is die premie of bestaat die alleen uit begeleiding bij het maken van een filmpje om reclame te maken voor de Pvda.Als dat zo is heb ik er minder moeite mee.Er wordt echter duidelijk gezegd .Tieners die wat doen in Sport ,Cultuur,politiek of andere vormen van vrijetijdsbesteding.


  Maak melding

 5. @ Pieters, helaas is je tekst te generaliserend, ondoordacht, niet onderbouwd, provocerend en “uit de lucht gegrepen” om serieus op in te gaan

  Laat ze eerst het gros van de tieners maar eens waarden en normen bijbrengen want daar schort nog wel het een en ander aan

  Hoop wel dat je zelf geen kinderen hebt.


  Maak melding

 6. Wichert.

  Hier kun je verschillend van mening zijn.
  Wat ik veel verwerpelijker vindt en onacceptabel, dat er een geblondeerd kamerlid is die openlijk kant kiest in een burgelijk conflict.

  Het is van de zotte dat dit figuur het probleem gebied in Culemborg wil gaan bezoeken om de Molukse bevolking een hart onder de riem te steken.

  Terwijl het nu relatief weer rustig is en de partijen weer een begin hebben gemaakt om in gesprek met elkaar te gaan.

  Dan komt er zo n peroxide idioot om weer olie op het vuur te gooien.

  Vreselijk dat zo n iemand Nederland wil besturen.


  Maak melding

 7. @ Zwolse, da’s toevallig….heb ik net op het alg.log geschreven.
  @ Wichert, wil alleen aangeven dat belonen best positief kan uitwerken. In dit geval wordt de creativiteit gestimuleerd. Allerlei andere wedstrijden (tot in het belachelijke op tv) uitroepen, is ook belonen. Vaak met diverse (al dan niet vage) beloften voor de toekomst. Sommigen noemen het zelfs kinderhandel en die uberfanatiek ouders zie ik hier tenminste niet in beeld. Die tv-onzin gebeurd soms ook van ons kijk- en luistergeld. Dit wordt door een partij betaald waar ik geen lid van ben, dus ze doen maar wat mij betreft.


  Maak melding

 8. Zwolse natuurlijk is dat verwerpelijk,waar bemoeit iemand zich mee ,terwijl die burgemeester(misschien wat laat) er alles aan doet om beide partijen tot rust te manen.Las net ook nog van die twe boeddhisten in de Stentor.Die worden hun huis uitgepest .Ze vinden o.a dat andere bewoners geen vreemden binnen mogen laten in de Flat en twee regels verder staat dat iedereen welkom is op maan,woens envrijdagmiddag omzich te bekwamen in het Boeddhisme.Als je in een flat woont met zoveel verschillende culturen en je spreekt anderen er op aan wat ze allemaal niet mogen doen kun je moeilijkheden verwachten.Het is echter ongepast om deze mensen op deze manier weg te pesten.


  Maak melding

Reageer