Het weer: bewolkt

Zwolle – Dinsdag ontstaat er op de Noordzee een lagedrukgebied. Dat resulteert in winterse buien in de kustgebieden. In het zuiden van Nederland breekt de zon door. Het noorden van Nederland moet rekening houden met zware bewolking. De middagtemperatuur loopt dinsdag uiteen van +3 graden in west Nederland tot -2 graad in het oostelijke deel van Nederland. In de nacht vriest het 5 tot 10 graden. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, kracht 3.

04-01-2010_mevr_weerfoto__gezicht_op_oosterkerk_en_watertoren.jpg
Oosterkerk en Watertoren 

Woensdag is een koude dag. De temperaturen liggen ook overdag onder nul in Nederland. Er valt kan wat lichte sneeuw vallen in de kustprovincies. De wind is zwak, kracht 1 tot 2. In de nacht naar donderdag gaat het weer stevig vriezen met minima rond de -10 graden. Donderdag verloopt overwegend droog en krijgen we de zon te zien. Overdag vriest het licht. De wind neemt in kracht toe tot windkracht 3 en komt uit oostelijke richtingen.

Vrijdag neemt de sneeuwkans vanuit het zuidoosten weer toe. Het is overwegend bewolkt, maar in het zuidwesten van Nederland kan de zon even doorbreken. Het is koud met middagtemperaturen van -2 graden.In het weekend wordt er opnieuw sneeuw verwacht in Nederland.

Volgende week lijkt winters te verlopen met temperaturen overdag rondom het vriespunt en ’s nachts enkele graden vorst. In het weekend wordt er opnieuw sneeuw verwacht in Nederland.

De kou blijft instabiel en voorlopig kunnen er geen harde uitspraken gedaan worden over de rest van de winter. Maar vooralsnog verloopt de eerste week van januari erg koud en weet koning winter van geen wijken.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer