Inzet Buurtbemiddeling Twistvlietpad

Zwolle – De afgelopen periode is er veel gesproken over de overlast jeugd in de wijk Stadshagen. Vooral in de omgeving van de Wade, Werkerlaan en in en rond het Twistvlietpark ervaren wijkbewoners overlast. Het Gebied Beheersteam dat bestaat uit vertegenwoordigers van de Gemeente, Politie, Jongerenwerk en Woningbouwverenigingen hebben besloten om Buurt-bemiddeling in te schakelen om zo tot een oplossing te komen.

De medewerkers van Buurtbemiddeling zijn begonnen met een onderzoek onder de bewoners om de verhalen duidelijk te krijgen. Hierop zijn er afzonderlijke gesprekken geweest met een groep jeugdigen en bewoners. Ondertussen heeft er zelfs een gesprek plaatsgevonden tussen een grote groep jeugdigen en bewoners. Dat is een goede start geweest om wederzijds begrip te krijgen. Naar aanleiding van dit gesprek is er zelfs een werkgroep van bewoners en jeugdigen gestart die gaan kijken of er mogelijk een plek te vinden is waar de jeugd zich kan vermaken.

In 2010 gaat Buurtbemiddeling verder en zullen er meer gesprekken volgen. Het Gebied Beheersteam hoopt dat er op deze manier een oplossing gevonden wordt voor de overlast die enige tijd werd ervaren door een aantal omwonenden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. er is plek genoeg hoor in het park
  volgens mij was dit park ook bedoelt voor alle bewoners maar ja als er alleen jeugd komt (niet met stadshagenfestival ) moet je er ook maar gaan zitten heb je ook nog beetje zelf in de hand wat overlast betreft8)8)8)


  Maak melding

 2. Er wordt hier wel erg makkelijk gesproken over het hele Twistvlietpad. heb 2 gezinnen gevraagd: geen overlast. Verder helemaal eens met ja-tja, op 5 januari 2010 om 14:32 😉


  Maak melding

 3. Uhm, vergis ik me of staat er een jeughonk van meer dan 1 miljoen euro aan de klokkengieterlaan voor deze jeugd? Vind de opmerking er wordt een plek gezocht waar de jeugd zich kan vermaken dan ook vreemd.


  Maak melding

 4. Van mij mag de jeugd best bij het park zitten, zolang ze maar niet het hele pad innemen met hun scootertjes, zodat er niemand meer met goed fatsoen langs kan, en ze er geen puinhoop van maken. De laatste keer dat ik er wat van zei toen 1 zijn geleegde blikje goedkoop alternatief voor Red Bull zo nodig in de vijver moest gooien kreeg ik van 5 man een grote bek. En dat kon niet rekenen op heel veel begrip mijnerzijds kan ik zeggen.


  Maak melding

Reageer