Vaarverbod voor stadsgracht Zwolle

Zwolle – IJs en weder dienende kunnen de inwoners van Zwolle deze winter een heel rondje over de stadgracht in Zwolle schaatsen. Burgemeester en wethouders hebben namelijk een vaarverbod in de stadsgrachten ingesteld.

cen_15.jpg

Met het vaarverbod wil de gemeente het ijs in de stadsgracht alle kans geven om in zijn geheel dicht te vriezen. “Het zou mooi zijn als de Zwollenaren hun historische stad binnenkort vanuit een ander perspectief kunnen bekijken”, aldus wethouder Kastelein. De PVDA had het college gevraagd om een vaarverbod. Het baggeren in de stadsgracht ondervindt geen hinder van het vaarverbod, voor de rest van de vorstperiode staan geen baggerwerkzaamheden gepland. Met de beroepsvaart maakt de gemeente afspraken en mensen die eigenaar zijn van een boot in de gracht ontvangen een brief. Verder wordt het vaarverbod aangegeven op de Holtenbroekerbrug, de toegangsbrug tot de binnenstad. Op dit moment is het nog zeer af te raden om op de stadgracht te schaatsen. Het ijs is nu nog onbetrouwbaar.

cen_30.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. ach bobby het valt ook niet mee om iemand te begrijpen,maar gelukkig dat ze kant nog wal raken,varen varen over de baren,slaat ook nergens op


  Maak melding

 2. @ bobby, toen er door de pvda over geopperd werd dat ze graag een vaarverbod wilden hebben, zie onderwerp eerder op het log, werd er gesuggereerd dat het baggeren bijv. niet door kon gaan enz, en dat kost allemaal geld. Soms denk ik dan lekker belangrijk plezier mag ook wat kosten.


  Maak melding

 3. Ik ben benieuwd of het deze winter gaat lukken:D! Lijkt me wel leuk om de stad eens vanaf het bevroren water te kunnen bekijken.

  En voor de mensen die zich zorgen maken om de watervogels: er zullen vast her en der wakken open blijven.


  Maak melding

 4. Mooi dat het college het vaarverbod heeft toegekend. Complimenten aan Alida Kastelein dat ze dit opgepakt heeft. Maar enthousiasme van Hennie Kenkhuis is ook geweldig. Hennie Kenkuis heeft al grootse plannen voor “De grote Prijs van Zwolle,” een stadsmarathon over de Zwolse stadsgracht.


  Maak melding

 5. ingrid, dat doet de KNSB. En die roept nu hard: Het moet eerst een poos dooien, en dán weer vriezen, want nu ligt er een (deels aangevroren) sneeuwlaag op, waardoor de kwaliteit uiterst slecht is en het ijs amper kan aanvriezen. Tja…


  Maak melding

Reageer