GL start campagne gemeenteraadsverkiezingen Zwolle

Zwolle – De afgelopen nacht heeft het campagneteam van GroenLinks (GL) als eerste politieke partij in Zwolle de campagneposters geplakt op de daarvoor bestemde verkiezingsborden.

gl.jpg

Sinds dinsdag staan de verkiezingsborden in het centrum van de stad en deze hebben nu de eerste poster van de plaatselijke GroenLinks gekregen. De komende tijd zullen ook de andere borden van posters worden voorzien. Daarmee is de campagne in Zwolle voor GroenLinks begonnen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 3 maart 2010.

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Klopt het, dat de posters eigenlijk vanaf 19 januari geplakt mogen worden. De dag na de vaststelling van deelname van de partijen. Nu kan de LWL bijvoorbeeld nog niet plakken.


  Maak melding

 2. Ze heeft er wel wat voor over gehad, in de ijzige vrieskou, om zo hoog op de ladder te komen. Ze zullen de rest van de nacht toch wel samen hebben doorgebracht op wortelthee? Het lijkt te laat om nog te gaan slapen.


  Maak melding

 3. Erg goed bekeken Patrick; vuurwater, goeie muziek en je warm dansen tot het ochtendgloren. Proost….

  Gezellig daar en je ben zo aan de top. 😀 Je mag wel een aanmeldingslijst opstellen voor de landelijke verkiezingen.


  Maak melding

 4. Ja stevig zuipen dat kunnen die PVDA’ers wel.
  Komt de realiteit te dichtbij dan drink je er nog een paar en sluit je lekker effe je oogjes voor de echte problemen om je heen.
  Veel succes bij de verkiezingen sell-outs !


  Maak melding

 5. Netjes is het niet! De nieuwe partijen zijn pas na 19 januari zeker van een plek en de partijvolgorde moet ook nog vastgesteld worden. En om dan meteen maar in het midden te plakken is helemaal niet kies!


  Maak melding

 6. hoezo groenlinks hij strijkt met rechts,hij kijkt naar rechts en plakt in het midden is het wel een gr/ l er of is het een zwevende kiezer???


  Maak melding

 7. Ik vind het van lef en gretigheid – eigenschappen die we als LEV hoog aanslaan – getuigen dat GroenLinks al posters ophangt. Je kunt niet verwachten dat deze glimgroene borden op zulke strategische plekken twee weken onbeplakt blijven. Als de regels zo belangrijk zijn, dan hadden die borden er nog niet moeten staan.
  Ook het argument dat partijen zonder lijstnummer achtergesteld zijn, is niet steekhoudend. Je kunt ook zonder lijstnummer al reclame maken, zoals GroenLinks doet (zie foto).


  Maak melding

 8. @Dick,
  Jij begint gelijk lacherig te doen over wortelthee om daarna meteen weer over te stappen op je favoriete bezigheid…..zuipen !
  Dus nee, met mijn ogen is niets mis Dickyboy !;)


  Maak melding

 9. @ Leeder-fan; vond dit volkomen off-topic

  Ja stevig zuipen dat kunnen die PVDA’ers wel.

  19:02 gaat het ineens over mij.:) Pardon, wat heb ik met dit topic te maken? Ben ook geen lid van een politieke partij. Mijn favoriete bezigheid :);):D Niet zuipen in elk geval 8)
  Je eigen politieke voorkeur is SP?

  Anders zet je je lijstje met politieke partijen die het meest zuipen ff online hier, ben erg nieuwsgierig. Of brul je maar zo wat? Heb je ook lijstjes inz. drugsgebruik? Misschien ook een verklaring wat deze 2 zaken met politiek bedrijven te maken hebben? Begrijp er niet veel van Leeder….je zult de weekend-blues al wel weer hebben horen klinken 😀  Maak melding

 10. Net als een andere reageerder vraag ik me ook af waarom in deze tijd nog ’s nachts wordt geplakt.

  Misschien met een nostalgische knipoog naar het mij bekende actieverleden van enkele partijen waaruit GroenLinks is geboren?

  Het heeft ook wel iets puberaals: spannend, ‘stoer’, stiekum, als ik maar niet gezien word….

  En in deze tijd is GroenLinks ook verworden tot een zachte compromissen partij waarin echte actie ver te zoeken is.;) Dus: dan maar ’s nachts plakken….


  Maak melding

 11. Natuurlijk als die borden er staan,plakken maar het is immers toch een idioot achterhaald gegeven dat ze er nog staan,na een paar dagen hangt er alles al weer half bij en is het een chaos op die borden.En Sibrand je hebt gelijk dat je zonder lijsnummer ook reclame kunt maken,dat bewijzen jullie keer op keer ,daar heb ik bewondering voor.


  Maak melding

 12. Verkiezingsborden zijn toch gedigitaliseerd tegenwoordig? Iedereen kan altijd alles kwijt op het onvolprezen WeblogZwolle.

  Nog milieuvriendelijk ook 😉


  Maak melding

 13. Dat GL nu zijn posters al ophangt zal mij mijn r..t roesten.

  Maar het getuigt niet van respect naar de andere partijen.

  Regels zijn opgesteld om ze te handhaven.

  Als een politieke partij (die als voorbeeld functie gezien moet worden)
  al regels aan zijn laars lapt, brengt dat niet veel goeds.


  Maak melding

 14. Helemaal met zwolse eens!! Hiervoor zijn regels en die zijn dat er op de dag van kandidaatstelling 19 januari dus pas geplakt mag worden!! Ik heb hierzelf bericht van gehad van buro verkiezingen dat er al geplakt werd en diegenen die dat te vroeg deden werd verzocht dit weer weg te halen!! Inderdaad niet erg netjes om nu al te gaan plakken terwijl lang nog niet overal borden staan. Regels zijn regels en daar moet groen links zich ook aan houden!!
  willem lucht, lwl.


  Maak melding

 15. Moet de kandidaatstelling niet eerst goed gekeurd worden,er kunnen toch mensen op de lijst terecht komen waarvan b.v de handtekening niet goed zichtbaar is op hun kopie van het legetimatie bewijs.Heeft buro verkiezingen jou er al over bericht Willem??


  Maak melding

 16. CDA is ook al aan het plakken geslagen! Met een 3x zo grote poster. Dan reppen de ChristenDemocraten ook nog over een “respectvol 2010” :):):):o:o:o>:(>:(>:( Wellicht was een “hypocriet 2010” smaakvoller?


  Maak melding

 17. Het CDA laat in ieder geval zien dat ze respect hebben voor het GroenLinks standpunt dat burgerlijke ongehoorzaamheid best kan (het zijn geen criminele activiteiten, wie heeft er nu écht last van?) en de verkiezingsborden best wel lokborden zijn als je ze nu al neerzet op prominente plaatsen. Ik kijk uit naar de andere posters!


  Maak melding

 18. Het CDA toont altijd en overal alleen maar aan dat ze selectief respect hebben. Respect waar het hun uitkomt.

  Goed gevonden Rana: lokborden. Opdat er meer gelokt wordt.:D


  Maak melding

 19. Die poster van het CDA neemt een kwart van het verkiezingsbord in beslag en bij Groen Links kunnen ze niet plakken. Ik heb gezien dat een poster scheef op het bord is geplakt. Kunnen ze beter uitbesteden aan een ervaren behanger:D


  Maak melding

 20. Nog milieutip voor Groen Links:
  Als jullie die poster nou netjes aan de rand van dat bord hadden gehangen hadden er meer naast gekunt…
  En hoe beter je de ruimte van zo’n bord gebruikt, hoe minder groot zo’n bord hoeft te zijn en des te beter dat is voor het milieu 🙂


  Maak melding

 21. @Carola De borden hebben al lange tijd hetzelfde formaat. De ruimte naast de poster gaat ongetwijfeld nog wel gebruikt worden. Dat is in het verleden ook altijd prima gelukt. Maar hartelijke dank voor de tip!


  Maak melding

 22. Respect voor je mening, Dick (altijd!).

  Maar als reactie op jouw input op 7 januari 17:25, wil ik je graag de volgende passage laten lezen:

  “Bericht door dick, op 8 januari 2010 om 08:48
  Mentaliteitsverandering Plantje. Vrogger schijnen Nederlanders een nuchter volkje te zijn geweest. Nu wordt alles en iedereen opgefokt, opgenaaid en opgeblazen. Jammer. etc. ”

  Met name ‘alles…… opgeblazen’ is treffend.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

 23. Ik begrijp de commotie om regels voor een plakbord niet helemaal. Word er echt geld en tijd geinvesteerd om hier regels voor op te stellen en mensen eraan te houden?
  Wel vind ik dat een politieke partij het goede voorbeeld moet geven en ze niet moet gebruiken als er regels zijn.


  Maak melding

 24. Nou Patrick ik kan op de foto niet helemaal beoordelen of de ruimte naast de poster nog te gebruiken is, maar de ruimte boven de poster in ieder geval niet…


  Maak melding

 25. Hé Martijn, de beste wensen nog. Heb ook altijd al (niet sinds het een modewoord is geworden) respect voor alles wat groeit en bloeit. Voor veel meningen ook.

  Aan sommige opgesomde activiteiten mag ik soms ook graag doen. Het mooiste vind ik het om het daarna weer heel klein te maken.
  Vond de enorm grote posters (met haast alleen het woord “respect”), veel te vroeg geplakt, niet van respect voor de samen vastgestelde regels getuigen. Nog minder van het uitdragen van jullie boodschap en het goede voorbeeld geven. Een intikkertje dus.

  Tot ziens.


  Maak melding

 26. Lees zo af en toe weleens over corupte bananen republieken.En waarom corupt vraag je dan mischien af.
  Regels die door overheids instanties zijn bepaald,maar niet worden nageleefd door politieke partijen en aan hun laars worden geplakt ,is de kern van coruptie.

  Daarom Mirjam wordt hier waarschijnlijk aandacht en tijd besteed,mits men kiest voor deze vorm van besturen.


  Maak melding

 27. Dank je Martijn. Doe je nu niets meer met sport in Zwolle?

  Ontopic: Als GL maar wel met milieuvriendelijke lijm heeft geplakt. Vind dit politieke-credo’s die ik tot nu toe gelezen heb, weer niet sterk en veel te algemeen.


  Maak melding

 28. @dick: De Groenen hebben in december 2008 aangekondigd dat de Zwolse afdeling wordt opgeheven. Zie ook: http://zwolle.groenlinks.nl/node/32361

  Michiel van Harten en Rana Berends van De Groenen gaan beiden door bij GroenLinks. GroenLinks hoopt dat de Groene stem nog steeds naar GroenLinks blijft gaan.

  @Carola. Hou de borden maar in de gaten de komende 8 weken, dan zul je zien dat die ruimte nog prima te gebruiken is.


  Maak melding

 29. Hoi PP, ben op de hoogte van hun opheffing. Hoop doet leven, maar omdat de fractieleider (die van de lokborden) dus al van De Groenen is….dat wist ik dan weer niet.

  “Uiteraard” is je antwoord op: milieuvriendelijk & gepassioneerd neem ik aan. We moeten het maar niet meer over alcohol hebben, want dan raakt Leeder weer in de stress;)


  Maak melding

 30. Uiteraard niet over alcohol hebben Rana 😉 Twijfelde al niet aan milieuvriendelijk & gepassioneerd. Is die nieuwe Ombudsman (Pieter Hilhorst) ook GL-er? Dat las ik ergens. Hij schrijft vaak goed!

  Pieter Hilhorst (Voorburg, 7 maart 1966) is politicoloog en columnist van de Volkskrant. Elke maandag presenteert hij op radio 5 Desmet Live voor Llink. Voor TM schrijft hij maandelijks een column over theater. Daarnaast treedt hij op als gespreksleider bij tal van debatten en congressen.  Maak melding

 31. zoals eerder ,snachts plakken????als iemand anders elegaal plakt en word betrapt krijgen ze een boete,,en waarom snachts,,omdat ze anders kunnen zien ,hoe klungelig ze op een ladder staan ,niemand mag ze zien :D:D:D:D:D


  Maak melding

 32. Yildrim zelf stond vanmiddag met een maat in Stadshagen te plakken.

  en waarom snachts,,omdat ze anders kunnen zien ,hoe klungelig ze op een ladder staan ,niemand mag ze zien

  Maar hun kunnen, bij visite van de politie, altijd verwijzen naar de eerste overtreders. GL en het CDA. SP had hun zeer originele poster overigens ook al hangen.


  Maak melding

Reageer