WVF probeert schaatsen in Zwolle mogelijk te maken

Zwolle – IJsvereniging WVF in Westenholte zoekt vrijwilligers die willen helpen om met sneeuwschuivers de baan sneeuwvrij te maken. Zij worden 18.30 uur bij de ijsbaan verwacht. In verband met de ijssituatie worden vrijwilligers verzocht laarzen aan te doen en eventueel een eigen sneeuwschuiver mee te nemen.

Nadat afgelopen zaterdag water op het bestaande ijs was gepompt begon het helaas weer te sneeuwen. Daardoor is de ijslaag zo hier en daar een sneeuwlaag geworden en heeft een dikte tussen 2 1/2  en 5 cm. Graag wil de ijsvereniging de sneeuw voor zoveel mogelijk verwijderen zodat het ijs kan aanvriezen. Helaas kan de ijsvereniging woensdag nog niet met veegmachines de ijsbaan op.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waarom kan er in Hattem, Genemuiden en Dalfsen al wel geschaatst worden? Veel enthousiasme is er kennelijk niet in Zwolle om de schaatsliefhebbers tegemoet te komen. Met dat vaarverbod duurt het zeker nog een week voordat je op de grachten kan.


    Maak melding

  2. Ze zullen hier toch op de uiterwaarden ook wel schaatsen; Tussen Zwartsluis en Hasselt wel in elk geval.

    In Dalfsen wordt maandag zeker geschaatst. De burgemeester is van plan Erben een groot afscheid aan te bieden. Hij is vanavond trouwens bij P&W.


    Maak melding

Reageer