Jeugd druk met verzamelen van kerstbomen

Zwolle – Woensdagmiddag is, in het kader van de actie “Oude bomen vangen veel winst!” bij het winkelcentrum aan de Forelkolk in Zwolle Zuid door wethouder M. Knol de eerste kerstboom versnippert. Dit was tevens het startsein voor het inzamelen van kerstbomen in de gemeente Zwolle. Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. De actie is vooral bestemt voor de jeugd van Zwolle.

06-01-2010_versnipperen_kerstbomen__rik_huizenga_9_jaarmet_wethouder_knol_4.jpg
De 9-jarige Rik Huizenga mag wethouder Knol helpen, en toont zijn stempelkaart…

Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. De inzamelactie vindt dit jaar plaats op woensdag 6 en 13 januari 2010 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, dat de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad.

06-01-2010_versnipperen_kerstbomen_2.jpg

06-01-2010_versnipperen_kerstbomen_3.jpg

Inzamelpunten

De bomen kunnen op woensdag 6 en 13 januari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

06-01-2010_versnipperen_kerstbomen_1.jpg

 

Aa-landen          Rijnlaan, bij de Aldi

                        Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp          Hortensiastraat, bij de speeltuin

Berkum              Hoek Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze                 Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente

Holtenbroek        Bij het wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen         Drapenierlaan

                         Hoek Fioringras/Werkerlaan

                         Hoek Frankhuizerallee/Damstraat

Veerallee            Frederiksplein

Westenholte        Petuniaplein

Wipstrik              Trompstraat, bij wijkcentrum Bestevaer

Zwolle-Zuid          Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente

                          Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

                          Parkeerplaats SVI

                          Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente

                          Stokmeesterslaan, bij de scholen

                          Forelkolk

In de binnenstad, Kamperpoort en de Stationsbuurt rijdt op woensdag 6 en 13 januari 2010 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen alleen op woensdag 13 januari 2010 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd: in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. ja zeker! maar jonge kinderen horen niet met dit soort machines te werken, ook niet voor de foto onder goed bedoelde begeleiding. Had de Wethouder toch moeten weten.


    Maak melding

  2. De gemeente heeft veiligheid inderdaad niet echt hoog in de vaandel voor de kids. Ik was met mijn jongens meegelopen naar het inzamelpunt, op een meter afstand werden de bomen met de kettingzaag onder handen genomen en grote tractoren reden rond. Nee, natuurlijk gaat het altijd goed. Tot het te laat is, ik was blij dat ik er bij was.


    Maak melding

  3. Die kinderen vinden het heerlijk om er een beetje aan te werken. Voel je je nuttig! Waarom moeten volwassenen dit soort laatste werkjes altijd neerhalen.


    Maak melding

Reageer