Nominatie Sportservice Zwolle voor Krajicek Award

Zwolle – Vrijdag 8 januari is het zover, de Richard Krajicek Foundation Award (RKFAward) voor de provincie Overijssel zal in het Provinciehuis te Zwolle worden uitgereikt door Gedeputeerde Ranter. De winnaar ontvangt . 1000,- en vertegenwoordigt de provincie Overijssel op 10 februari tijdens de landelijke finaledag op het ABN AMRO Tennis Tournament. De drie genomineerde projecten zijn: Club2Move (SportService Zwolle), Zomer Sport & Spel (Gemeente Oldenzaal) en Spooktochten ‘Stenen Kruis’ (gemeente Olst-Wijhe).

Dit jaar is de strijd weer geheel open. Een variëteit aan projecten heeft zich aangemeld. Landelijk zijn er ongeveer tachtig inzendingen en daarvan zijn er tien afkomstig uit Overijssel. Uit deze tien aanmeldingen heeft de Overijsselse vakjury de drie beste projecten gekozen. Zij maken op vrijdag 8 januari kans op de provinciale RKFAward. De provinciale winnaar zal daarna de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de landelijke finaledag. De hoofdprijs is ; 10.000,- de tweede prijs ; 5.000,- en de derde prijs ; 2.500,-. De provinciale uitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 8 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur in zaal de Brink in het Provinciehuis te Zwolle.

Afgelopen jaar heeft de Regge Survival de provinciale voorronde gewonnen en is op landelijk niveau tweede geworden. De algemene indruk van de jury was dat de Atletiekvereniging Atletics met de Regge Survival een fantastische activiteit in handen heeft. Een activiteit met lokale en regionale uitstraling, waarbij zowel kinderen en ouders worden betrokken bij de organisatie en uitvoering. De organisatie ligt in handen van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die weten dat sporten en bewegen belangrijk is voor de jeugd.

Club2Move

Voor jongeren vanaf 10 jaar is de sportbuurtclub Club2Move. Club2Move is dé sportbuurtclub van Dieze en de Indische Buurt. Wekelijks worden er op verschillende locaties in de wijk sportactiviteiten georganiseerd. Club2Move is een samenwerkingsverband tussen Travers, GGD en SportService Zwolle.

Artikel delen:

Reageer