Financieringsarrangement woningen Zwolle geslaagd

Zwolle – Het financieringsarrangement voor huizenkopers is met 91 gerealiseerde arrangementen succesvol te noemen. De gemeente Zwolle, de partners in het Concilium, Rabobank, ABN/Amro en de Hypotheker stelden het arrangement in om de doorstroom op de woningmarkt te stimuleren.

Er waren in totaal 150 arrangementen beschikbaar. Het arrangement bestond uit vier maanden rentevrije hypotheek en twee jaar een gratis werkloosheidsverzekering. Er is vooral voor de aankoop van bestaande woningbouw gebruik gemaakt. In totaal zijn er 69 arrangementen in de bestaande bouw, 15 arrangementen voor corporatiewoningen en 7 arrangementen voor nieuwbouwwoningen uitgegeven. Het arrangement liep op 31 december 2009 af en is nu niet meer beschikbaar. Wethouder volkshuisvesting Alida Kastelein kijkt tevreden terug op de regeling. “We hebben met deze regeling mensen een stap verder geholpen op de woonmarkt”. Samen met hypotheekverstrekkers en ontwikkelaars kijkt de gemeente Zwolle hoe de verkoop van de woningen in de nieuwbouw de komende maanden nog actiever kan worden gestimuleerd.

Het financieringsarrangement maakte deel uit van een pakket van maatregelen binnen de Zwolse Aanpak. De maatregelen zijn er op gericht om woningbouwproductie en de doorstroming op de markt te stimuleren.

De gemeente Zwolle heeft de grondprijzen in 2009 niet verhoogd, ontwikkelaars gaven korting of terugkoopgarantie en woningbouwcorporaties namen projecten over van ontwikkelaars om daardoor de bouwstart te bespoedigen.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. 4 maanden een rentevrije hypotheek en dan nog 29 jaar en 8 maanden rente betalen…
  2 jaar een werkloosheidsverzekering en dan nog 28 jaar zonder…
  Alsof je daardoor ineens een heel andere keuze kan/zal maken.
  Zo’n actie komt mooi uit voor mensen die anders ook een huis gekocht hadden, maar zorgt natuurlijk echt niet voor een structurele verandering!

  Ik hoop dat de gemeente Zwolle haar aandeel van het arrangement niet van mijn belastingcenten heeft betaald (die had ik liever in m’n eigen hypotheek gestoken…)


  Maak melding

Reageer