Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdag vangt de dag zwaar bewolkt en nevelig aan. Aan de westkust is er kans op een winterse bui, waarbij de neerslag in de vorm van regen en natte sneeuw valt. In het uiterste oosten kan een vlokje sneeuw vallen, zei het niet veel. Tijdens de middag wordt het droger en breekt hier en daar de zon door. De kans op een buitje aan zee blijft aanwezig. De zwak tot matige wind waait eerst uit het zuiden, maar draait later naar het oosten. Het kwik stijgt naar -3 tot 0 graden.

06-01-2010_weerfoto__vanaf_hoge_spoorbrug_.jpg

Vrijdag belooft een fraaie, maar koude winterdag te worden. De dag verloopt half bewolkt en droog. Er is dus voldoende ruimte voor de zon. Het kwik loopt echter niet verder op dan naar -4 tot -1 graden. Daarbij staat er een matige noordoostenwind, waardoor het flink koud aanvoelt.

Zaterdag neemt vanuit het oosten de bewolking toe en volgt er sneeuw. De middagtemperatuur blijft vrijwel overal onder het vriespunt. Met een verder aantrekkende noordooster komt de gevoelstemperatuur behoorlijk laag te liggen. Ook zondag sneeuwt het lichtjes door. Na het weekeinde wordt het droog en neemt de wind in kracht af. De koude blijft, maar de kans op neerslag is gering.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer