Ambelt opent houtexpositie Jan Zielman

Zwolle – Zaterdag 16 januari vindt de officiële opening van de houtexpositie van medewerker Jan Zielman plaats in het Centrumgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan. Een groot aantal 3D gesneden houtsnijwerken zijn vanaf dan op alle werkdagen te bezichtigen. Tijdens de opening houdt docent houtsnijkunst, Harm Zwart, een voordracht. Van het College van Bestuur van de Ambelt, zijn voorzitter Frits Prins en lid Rob van Luyn aanwezig.

zielman.jpg

Dalfsenaar Jan Zielman, werkzaam als conciërge op de hoofdlocatie van de Ambelt, is bij zijn collega’s bekend om zijn houtsnijwerk. Een vragenronde bij zijn collega’s van de Technische Dienst van de Ambelt leert dat Jan in zijn vrije tijd heel veel met houtsnijden bezig is en dat hij er altijd met veel enthousiasme over vertelt. Zielman heeft ook ervaring met Fries Houtwerk: “Bijvoorbeeld houtsnijwerk in een dienblad” legt hij uit. Hij sloot zich vijf jaar geleden aan bij een houtsnijwerkclubje. “Hierdoor groeide mijn passie voor houtsnijden”.

Expositieruimte
Het Centrumgebouw van de Ambelt biedt een prima mogelijkheid om te exposeren. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 8.00 tot 16.30 uur tot het einde van het schooljaar 2009-2010. De houtsnijwerken zijn ook te koop. Het Centrumgebouw beschikt over een prijslijst.

De Ambelt
Orthopedagogisch centrum de Ambelt geeft onderwijs en begeleiding aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met psychische, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen in het werkgebied Overijssel, Drenthe en Gelderland. De school maakt deel uit van het Regionaal Expertisecentrum (REC) Oost Nederland.

Artikel delen:

Reageer