Expositie KWF Kankerbestrijding doet Zwolle aan

Zwolle – Donderdagmorgen is bij Brasserie Dunnik aan de Broerenstraat door de burgemeester van Zwolle H.J. Meijer en de in Zwolle geboren RTL-nieuwslezeres Margreet Spijker een drie weken durende buitenexpositie ‘6x sterker tegen kanker’ van KWF Kankerbestrijding geopend.

07-01-2010_aktie_kvf_kankerbestrijding__1.jpg

Op het Broerenkerkplein staan de komende weken 10 pilaren en levensgrote foto’s van Nederlanders die een boodschap verkondigen. De boodschap van burgemeester Meijer is "Het enige wat ik niet met mate doe is fietsen". De 6 aandachtsgebieden voor de actie van KWF zijn: roken, zonnen, bewegen, eten, gewicht en alcohol. Het is niet verbazingwekkend dat het stoppen met roken de meeste aandacht heeft. Het merendeel, 30 %, van sterfte door kanker komt door het roken van tabak. Zwolle is, na Den Bosch en Utrecht, de derde stad in Nederland waar via een expositie aandacht wordt gevraagd voor de kankerbestrijding.

07-01-2010_aktie_kvf_kankerbestrijding__3.jpg 

07-01-2010_aktie_kvf_kankerbestrijding_nieuwslezeres_margeet_spijker_4.jpg
RTL Nieuwslezeres Margreet Spijker in Zwolle geboren…

6x sterker tegen kanker

Een gezonde leefstijl is dé beste manier om het risico op kanker te verlagen. Maar wat houdt een gezonde leefstijl precies in? 

 07-01-2010_aktie_kvf_kankerbestrijding__2.jpg

Hier vind je zes ‘gouden leefregels’om ècht gezonder te leven en je lichaam op die manier 6 x sterker te maken tegen kanker. Een gezonde leefstijl kan niet garanderen dat je geen kanker krijgt. Er zijn ook andere risicofactoren zoals leeftijd, ras en erfelijkheid die kanker kunnen veroorzaken en waar je weinig invloed op hebt. Deze factoren beïnvloeden echter het risico op kanker in beperkte mate. Een gezonde leefstijl is de beste manier waarmee je zelf  het risico op kanker kunt beïnvloeden.

Artikel delen:

Reageer