Tot nu toe 5526 kerstbomen ingezameld

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen “Oude bomen vangen veel winst!” heeft tot nu toe 5526 kerstbomen opgeleverd. Zoals vorig jaar zijn vooral de kinderen in Assendorp en Zwolle Zuid de hele woensdagmiddag 6 januari druk in de weer geweest.

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart. Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De eerste kerstbomen zijn woensdagmiddag 6 januari door wethouder Martin Knol in de versnipperaar gedaan bij het verzamelpunt aan de Forelkolk in Zwolle-Zuid. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente weer als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.

Dit jaar zijn er op de eerste inzameldag minder kerstbomen gebracht dan vorig jaar. Werden er vorig jaar 6766 bomen versnipperd, 6 januari kwam het aantal op 5526. “Misschien lag het aan het weer en gingen kinderen liever buiten in de sneeuw spelen”, denkt wethouder Knol.

Ook op woensdag 13 januari tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen nog kerstbomen inleveren bij de verschillende inleverpunten.

Artikel delen:

Reageer