Hedon begint 2010 met uitgekiend programma

Zwolle – De feestdagen zijn achter de rug en poppodium Hedon in Zwolle maakt zich op voor een opmars richting het voorjaar. De komende periode kenmerkt zich door een grote variatie in de live programmering met daarin ruimte voor zowel grote namen als aanstormende subtopacts waarbij kwaliteit altijd op de eerste plaats komt.

De gevestigde danceconcepten van Hedon worden verder uitgebouwd met internationaal gelauwerde namen terwijl de regionale top niet wordt vergeten. Ook in 2010 gaat het podium door met het zeer succesvolle Check This waarmee ze zich richt op het jongere publiek en ook het wekelijkse eetcafé The Melting Pot staat weer iedere woensdag op het programma. Ook voor de komende periode is het Hedon gelukt om een aantal grote namen binnen te slepen. Zo staat aankomend weekend Epica op het programma en kan je binnenkort naar o.a. Triggerfinger, Waylon, Manfred Mann’s Earth Band en Jan Akkerman. Kwaliteits (indie)pop valt te verwachten bij Bettie Serveert, Anneke van Giersbergen & Agua de Annique en het dubbelconcert met Moss en El Pino & The Volunteers.

Bands als DeWolff en The Mad Trist vallen onder de categorie “onthouden, want straks heel groot” en bandjes ontdekken kan tijdens de gratis toegankelijke avond in februari wanneer Daily Bread, I Kissed Charles en Oceana Company het podium delen. De reünie van dit jaar komt ongetwijfeld op naam van de legendarische band Brainbox. The Real McKenzies komen het dak er letterlijk afblazen met hun doedelzakpunk en liefhebbers van snoeiharde metal hebben ongetwijfeld Marduk en Dark Funeral al maanden in hun agenda staan. Tot slot kunnen Coldplay fans hun hart ophalen als de beste tributeband ter wereld naar Zwolle komt; Coldplace.

Hiphop

In Hedon is het even iets rustiger geweest op het gebied van hiphop maar met het concert van Xzibit eind december is daar een eind aangekomen en er zit nog veel meer aan te komen. Dit weekend staan bijvoorbeeld Dio en Flinke Namen in het kader van Check This in Hedon en eind februari treden de heren van de Fakkelbrigade aan. Een absolute topnaam in het hiphopcircuit is Method Man en deze staat dan ook met gepaste trots in de agenda.

Dance

In februari zijn de eerste Hedon dance producties ingeplant. Hard Techno feest Mantis heeft een female editie met Miss Djax, Mindustries en Ivee als headliners, en een week later is het tijd voor deephouse, techhouse en techno feest DEEP, waarbij niemand minder dan Michel de Hey komt met een 3 uur durende set. Het relatief nieuwe Blizzurd (dubstep & beats beyond) was al tijdens de tweede editie uitverkocht en staat daardoor ook in 2010 weer gewoon op de agenda. Tot slot vindt eind januari de tiende editie van dansfeest Zaterdagnachtkoorts met dj Hans Stroeve plaats, een jubileumeditie dat ongetwijfeld een knaller wordt.

The Melting Pot

Het wekelijkse muzikale eetcafé The Melting Pot gaat ook in 2010 gewoon door. Iedere woensdag kan je in Hedon terecht voor een heerlijke culturele daghap. Dit drie gangen menu wordt geserveerd in een kenmerkende sfeer mede dankzij de aanwezige Deejay die zorgt voor de bijpassende plaatjes. Het menu kost slechts € 10,00.

Meer informatieIn de loopt van tijd zullen meer en meer producties worden toegevoegd aan de agenda van Hedon. Het meest up-to-date overzicht en alle andere informatie is terug te vinden op www.hedon-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)