Solidara Zwolle presenteert verkiezingsprogramma

Zwolle – De Zwolse afdeling van Solidara presenteerde donderdag haar verkiezingsprogramma 2010-2014. Met ruim 140 actiepunten denkt Solidara Zwolle de Zwollenaren een duidelijk en sociaal alternatief te bieden.

Solidara: "In Zwolle geven de huidige collegepartijen (CDA, PvdA, CU en Groen Links/De Groenen) handenvol belastinggeld uit aan prestige projecten. Het gevolg is bezuinigingen op noodzakelijke en wenselijke voorzieningen. Maar Zwolle loopt hiermee ook grote financiële risico’s. Als oplossing kiest men voor verhoging van de gemeentelijke tarieven, het verhogen van de parkeergelden en een hogere afvalstoffenheffing. Kortom: de burgers van Zwolle moeten voor de kosten opdraaien. En zo is er vaak geen geld meer over voor goede, kleinschalige voorzieningen in de wijken en stad. Met een sterke Solidara in Zwolle willen we grote stappen zetten naar gratis openbaar vervoer, meer betaalbare huur- en koopwoningen en stoppen met het privatiseren van licht, gas en water. Wij bouwen geen woningen ten koste van de groene ruimte in de wijken en zeggen NEE tegen de bouwplannen voor de Dijklanden en Vechtpoort (onder Berkum). Ook op tal van andere terreinen heeft Solidara, na jaren stevig oppositie voeren in de provincie, Eerste Kamer en enkele gemeenten, sterke sociaal progressieve alternatieven. Want voor ons telt iedereen!."

"Solidara is dé partij voor sociaal progressief Nederland. Wij staan voor eenheid in vrijheid en solidariteit. Niet de vrijheid van enkelen, maar die van iedereen in onze samenleving dient gewaarborgd te worden. Zonder onderscheid naar geloof, sociaal economische positie, afkomst, sekse of seksuele geaardheid. De mens dient weer het uitgangspunt te zijn. Niet alleen op papier, maar vooral door dit na te leven. Het is aan de kiezer om te bepalen of een politieke partij groot of klein is. U bepaalt welke partij het land mag regeren of in de gemeenteraad zitting neemt. Wij bieden alle inwoners met Solidara een kans om zich te verenigen."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer