Zwolle zit bijna zonder zout…

Zwolle – In Zwolle is nog wel strooizout, maar alleen nog tot het begin van de volgende week. Het komend weekend kan er 5 cm. sneeuw vallen. Dat zal dan weer de nodige inzet van de strooiwagens vergen.

cartoon_strooizout.jpg
"Zwolle heeft er weer een Award bij; De flauwste stad van Nederland"

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Het is niet de eerste stad die zonder zit, ik snap dan alleen het inkoopbeleid niet helemaal, je hoeft toch geen hoge geleerde te zijn om op een gegeven moment door te hebben dat je bij moet bestellen?


  Maak melding

 2. Volgens mij kan Henk M. ook wel wat peper gebruiken.
  Tante tut van het CDA is om; er mag extra zout worden gewonnen in Friesland. Eerst was ze absoluut tegen….gevolg? lichte bodemdaling. Heb geen idee hoe ernstig dat is overigens.


  Maak melding

 3. ben misschien een NOOB wat dit betreft, maar als we nu een dagje dooi er tussen hebben zitten en je spoelt met warm water je paadje sneeuwvrij? Tuurlijk word het later wel weer glad en schiet je er niet zo veel mee op, maar goed de sneeuw is wel weg.


  Maak melding

 4. maar als we nu een dagje dooi er tussen hebben zitten en je spoelt met warm water je paadje sneeuwvrij

  Leuk bedacht, maar het gaat hier niet om stoepjes voor de deur maar om doorgaande wegen. Lijkt me niet verstandig om de IJsselallee en Zwartewaterallee met warm water te gaan sproeien.


  Maak melding

 5. Haha, de volgende cartoon is dan Henk Jan Meijer met een fluitketel heet water op de stoep van het stadhuis?
  Ps, wat doet de gemeente eigenlijk zelf aan gladheidsbestrijding voor de gemeentelijke panden?


  Maak melding

 6. Het is niet de eerste stad die zonder zit, ik snap dan alleen het inkoopbeleid niet helemaal, je hoeft toch geen hoge geleerde te zijn om op een gegeven moment door te hebben dat je bij moet bestellen?

  Nederland gebruikt normaal zo’n 65.000 ton strooizout per winter. We hebben nu al 100.000 ton gebruikt terwijl we nog niet eens op de helft zitten. Tuurlijk hadden ze 3 weken terug door dat het hard ging, en er is toen ook al extra besteld (er komt dit weekend vanuit alle hoeken van de wereld binnen), maar een 20.000 ton zout of meer, dat is niet zo maar op de plekken waar het moet zijn.


  Maak melding

Reageer