PvdA Zwolle wil gratis zout in de wijk

Zwolle – Gladde wegen, het hoort bij de winter maar is erg ongemakkelijk. Zeker voor mensen die wat onvaster ter been zijn. De ROVA stelt zout beschikbaar tegen een gereduceerd tarief maar de verplichting om je eigen stoep schoon te houden is al jaren geleden geschrapt uit de APV.

De gemeente houdt door doorgaande routes begaanbaar maar kan onmogelijk alle wegen en stoepen sneeuwvrij houden. De PvdA stelt daarom voor om op wijkpunten gratis zout beschikbaar te stellen. In de raadsvergadering van maandag 11 januari stelt zij hierover mondelinge vragen aan het college van B&W. Raadslid Eefke Meijerink: “Als je moet betalen voor het zout dan is dat niet echt een prikkel om toch de stoep voor je huis begaanbaar te houden, we willen Zwollenaren vragen de gemeente een handje te helpen”.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ha, ha, gaat zout nu HET onderwerp vd verkiezingscampagnes worden?
  Dan krijgen we de ChristenUnie met het ‘zout der aarde’ en de PVV met ‘opzouten’…


  ⚠️ Meld

 2. Groen zout is dat wat of zit daar een Luchtje aan,als je er maar Lev voor hebt,als er helemaal geen zout meer is komt VVD in aktie de zeer flauwe grap Veel Vrije Dagen voor de scholen.


  ⚠️ Meld

 3. hahaha wat een onzin om die bewoners te laten betalen als je valt. je kunt zelf ook wat voorzichtiger gaan lopen.
  moet zelf hele stukken lopen over straten die behoorlijk glad zijn maar ben nog steeds niet gevallen ( ff stuk hout zoeken om af te kloppen 😉 )
  je kunt immers niemand verplichten om zijn/haar stoep schoon te maken.


  ⚠️ Meld

 4. Omdat je zelf nog niet bent gevallen is het onzin? Beetje vreemde redenering.
  En verplichten,je zou jezelf een morele verplichting moeten opleggen om je stoep schoon te houden.Al was het maar voor de ouderen die nu binnen zitten uit angst om te vallen.


  ⚠️ Meld

 5. Eens Simeone. Straks wil je de bewoners ook nog laten betalen als je uitglijdt over een bananenschil of hondenstront (komt er een strontanalyticus om te kijken van welke hond de stront is).

  Anders lok je toch een proefproces uit Z&z met een schwalbe? 😉

  Het idee van de PvdA vind ik nog niet zo gek; stimulerend in elk geval.
  Maar waarom is dit gebeurd?

  de verplichting om je eigen stoep schoon te houden is al jaren geleden geschrapt uit de APV.  ⚠️ Meld

 6. Je bent verantwoordelijk voor je eigendom Zwolse. Geloof ook niet dat de “omdat….” relevant is.

  Morele verplichting is natuurlijk heel wat anders. Kunnen we vast wel een A4-tje mee vol krijgen.

  Trouwens…..kijk maar uit Willem haat spinnen
  😮


  ⚠️ Meld

 7. Tis hier anders een crime in de wijk hoor.De stoepen en straten zijn geschikt voor korte baan wedstrijden zo glad. En menigeen heb ik al op zijn plaat zien gaan.

  En Willem weet wie de Zwolse spin is.:P


  ⚠️ Meld

 8. het is niet zo dat ik het onzin vind omdat ik niet gevallen ben. Als ik wel gevallen was vond ik het ook onzin.
  moet ik maar voorzichtiger doen….

  dat ze gratis zout in de wijk willen vind ik wel een goed idee, daar ben ik het wel mee eens maar gezien de huidige maatschappij denk ik dat er heel veel mensen geen gebruik van zouden maken.


  ⚠️ Meld

 9. @ Zwolse, bij ons is het vast niet veel beter. Maar ik denk dat het aanstekelijk werkt als mensen zorgen voor een schone stoep. Dit idee stimuleert dat volgens mij zeker.

  Het is nu wel een uitzonderlijk lange periode glad trouwens.

  Groeten aan Willem. En sterkte met zijn “aanhang”.


  ⚠️ Meld

 10. @de verplichting om je eigen stoep schoon te houden is al jaren geleden geschrapt uit de APV.
  Ik zou zeggen gelijk er weer in zetten,en dan ook zomers de stoep schoon houden net als vroeger onze ouders deden.  ⚠️ Meld

 11. @ Z&z: Kan wel ja, om een bananenschil ook. Om een gladde stoep vaak ook, al zou je door een andere deur moeten. Maar als je denkt dat je de bewoners kunt laten betalen, door een rechtszaak aan te spannen. Kun je altijd een proefproces beginnen. Of voor de rijdende rechter gaan.


  ⚠️ Meld

 12. Dit bericht moeten we toch maar met een korreltje zout nemen.

  Laat iemand de zwolse politiek maar eens ongezouten de waarheid zeggen.Als ik ze zo zag op de nieuwjaarspresentatie/gemeensschpasgeld borrel dan zijn het wel een stelletje zout zakken.

  zo genoeg flauwe grappen nu weer door met echte dingen!


  ⚠️ Meld

 13. Tja je kunt op elke slak zout leggen Bolke, maar dat is op dit moment een beetje jammer vh zout…
  Jammer John dat de zout der aarde campagne niet doorgaat, maar ja dat krijg je als ’t zout op is 🙂


  ⚠️ Meld

 14. zo wat is de politiek weer bezig om een goeie beurt te maken voor de burgers solidara en nu de pvda allemaal hebben ze nu de verkiezingen naderen medelijden met de mensen die moeilijk de deur uit kunnen.Er zijn genoeg zaken die ook belangrijk zijn voor de burgers verlaging van de gemeentelijke belastingen bv daar heeft menigeen ook baat bij die het moeilijk heeft .De sneeuw dooit ooit wel een keer weg maar al het andere moeten we duur betalen in deze gemeente.


  ⚠️ Meld

Reageer