40 zorgwoningen aanwinst voor Stadshagen

Zwolle – Deze week zijn de 40 zorgwoningen in ’t Hoge Huis opgeleverd. Deze nieuwste aanwinst, met een bijzondere architectuur, zorgt voor een opvallende skyline van Stadshagen. SWZ is de verhuurder van de appartementen. De Zorgcombinatie Zwolle levert de zorg aan de bewoners.

t_hoge_huis.jpg

’t Hoge Huis ligt op ongeveer 500 meter van het Zonnehuis: aan het water op de hoek van de Bonkehavestraat en Lindenhorstlaan. Bij de bouw van de woonzorgappartementen is rekening gehouden met de mogelijkheden van thuistechnologie (Domotica), onder andere door een spreekluisterverbinding en een oproepsysteem met het Zonnehuis, de aanwezigheid van bewegingssensoren en automatische licht aan- en uitschakeling. Deze mogelijkheden van thuistechnologie is een belangrijk hulpmiddel om de bewoners te ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het bevordert de kwaliteit van wonen en het draait om veiligheid en comfort. Tevens is er een gemeenschappelijke ruimte met een ruim terras, een tuin en een overdekte garage waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

wijkfunctie

’t Hoge Huis is er niet alleen voor de bewoners. Ook de inwoners van Stadshagen kunnen gebruik gaan maken van de faciliteiten die dit complex biedt. De multifunctionele ruimte op de begane grond kan gehuurd worden voor allerlei soorten activiteiten. Denk daarbij aan een vergadering van een vereniging van eigenaren, een koffie-inloop voor moeders met baby’s, een bepaalde cursus, een bridge club. Er is een zaal beschikbaar die ruimte biedt aan 25 tot 40 personen en heeft een balkon, terras en eigen sanitair. Ook is er een keuken met alle toebehoren aanwezig. De verhuur loopt via de Zorgcombinatie Zwolle.

toewijzing

De appartementen zijn eigendom van en worden verhuurd door woningcorporatie SWZ. Het wachtlijstbeheer en de toewijzing van de appartementen vindt in samenwerking plaats met het Servicepunt Zorgwoningen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Er zijn nog heel veel zorvragers, ook binnen de ribw die weleens zouden willen verhuizen naar zoiets, wanneer zijn die aan de beurt?


    Maak melding

  2. mensen met geld gaan altijd voor,minderen kunnen en moeten altijd langer wachten ,,zo is nederland ,of je moet iemand kennen ,een kruiwagen ,die jou stiekem voorang geeft ,,komt zo vaak voor,,en de prijzen liegen er niet om ,,hoezo langer zelfstandig wonen ,,dat geld alleen voor mensen met een dikke portomennee>:(:(


    Maak melding

Reageer