Politieagent ontsnapt aan ‘moordaanslag’

Zwolle – De politie heeft donderdagavond 7 januari een 28-jarige man uit Kampen aangehouden voor poging doodslag/moord. De man reed recht op politiemedewerkers af die bezig waren met een alcoholcontrole op de rotonde Kranenburgweg/Bergkloosterweg.

De bestuurder kwam uit de richting van de N34. Op de controleplaats ging hij op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer rijden en passeerde de voertuigen die door het verkeersteam werden gecontroleerd. Aan de andere zijde van de rotonde kreeg de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, verhoogde de man echter zijn snelheid en reed recht op een politiemedewerker af. Die kon ternauwernood opzij springen. De auto ging er vandoor richting Rechterland. De auto werd kort daarna gesignaleerd in de Rosmolenstraat in Hasselt. De bestuurder ging er opnieuw vandoor en maakte tijdens een korte achtervolging verschillende verkeersovertredingen. De passagier, een 27-jarige man uit Hasselt, stapte tijdens de rit uit de auto en ging er te voet vandoor. De Kampenaar werd kort daarop klem gereden. De man botste daarbij tegen een dienstvoertuig op, waarbij schade ontstond aan beide voertuigen.

De man werd ingesloten op het bureau in Zwolle. Ook de passagier werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bestuurder verklaarde dat hij stimulerende middelen had gebruikt. Hij weigerde een bloedproef. Op grond daarvan werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het voertuig van de man werd in beslag genomen. Tegen hem en de man uit Hasselt wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Nou ik zou toch denken (en hopen) van wel Dick.
  Het einde vh artikel vind ik hier wat onduidelijk over (proces-verbaal?), maar in begin vh artikel staat dat de man aangehouden is ivm een poging tot doodslag/moord


  Maak melding

 2. @Carola:
  Proces-verbaal opmaken is niets anders dan dat agenten de feiten tegen iemand zwart op wit zetten. Soms leidt dat direct tot een bekeuring, maar in dit geval tot o.a. een dagvaarding.

  Dit soort idioten moet je nooit meer het rijbewijs teruggeven!


  Maak melding

 3. Dank je Arie, dat weet ik, maar er staat niets in het artikel over het vervolg op dat proces-verbaal – vandaar.
  Dick ik vind CarolO ook best een leuke naam! 🙂


  Maak melding

 4. Bijzonder altijd, waarom het ene non-nieuws enorm uitgelicht wordt en ander schokkend nieuws vaak zomaar passeert. Zou het met de kleur van de nieuwsbrenger te maken hebben?


  Maak melding

 5. “Wat wordt door de media tot nieuws gebombardeert en wat niet”. Vrees dat de intentie/politieke kleur/commerciële gehalte/overtuiging/sensatiegehalte/of het passend is in het profiel vaak de doorslag geven. Dit bericht lijkt me bijvoorbeeld een dermate ernstig verhaal dat het ANP dit toch al wel op had moeten pikken. Waarom staat dit niet op de bij mij inmens populaire NOS-teletekst? Pikt de Sensatiebode het wel op of zijn die enkel met “rassengeweld en nieuwe Nederlanders” bezig?
  Vind dat wel interessant, waarom laat je nieuws lopen en wanneer pik je het op.
  (Begrijp wel dat sommige zaken expres buiten de media worden gehouden. Denk dat weblogZwolle daar ook aan meedoet en dat dat een zeer goede zaak is)


  Maak melding

 6. Valt me altijd op dat wanneer men op een menigte burgers inrijdt, dat het dan doorgaans poging tot zware mishandeling is, wanneer het agenten betreft wordt het poging tot doodslag en nu zelfs poging tot moord. Komt een beetje op mij over alsof ze zichzelf belangrijker vinden dan een ander…..maar misschien is het toeval en zit ik er gruwelijk naast


  Maak melding

 7. dat is in mijn ogen ,ook poging op moord ,welke imbiziel rijd er op mensen in ,politie of niet ,,gelijk de bak in ,ik vind de politie soms te soft ,gelijk straffen en vast zetten ,laat ze maar een tijdje zitten ,misschien kunnen ze nog nadenken ,of niet ,en nooit geen rijbewijs meer terug geven ,,HOEZO RESPECT,,het word steeds erger>:(>:(stelletje ideoten bah walgelijk>:(


  Maak melding

 8. Ach, ook in Culemborg ben je in je eigen voortuin niet meer veilig.
  Daar zet een Nederlanse Marokkaan (2 paspoorten) zijn automobiel in als moordwapen.

  We hebben het toch helemaal voor elkaar met onze multicultie, of niet?

  Lang leve de landverraders die in ons land Sinterklaas spelen.
  Wiegel had het lang geleden al goed: Sinterklaas bestaat (Joop den Uyl).
  Kom maar binnen.

  Vooral zo doorgaan en we zijn de grote verliezer in eigen land.

  Kom maar met commentaar..

  ============

  We gaan het hier vooral over het politiebericht uit Zwolle hebben.
  Dus graag op het bericht ( = On-topic) reageren a.u.b.  Maak melding

 9. @Hans2, het dubbel paspoortenverhaal had al 50 jaar geleden voorkomen moeten worden. NL is hier zelf schuldig aan.
  ===================
  Verder zal ik zelf nooit begrijpen waarom je op de vlucht slaat voor de politie. In dit geval nog een bloedproef weigeren ook. Weigeren mag!? Dan onder dwang alsnog opleggen, zeker in deze gevallen. Poging mensen letsel aan doen moet zeer zwaar gestraft worden.  Maak melding

 10. Oh zo Dick.
  Of iets landelijk nieuws wordt of niet heeft volgens mij verder ook nog wel eens te maken met de regio waarin het speelt.


  Maak melding

 11. Inderdaad Carola, “regio” voegen we bij de gister 20:41 genoemde factoren. Vind het ook altijd bijzonder opvallend hoeveel Radio en TV medewerkers uit Het Gooie en directe omgeving komen. Accentloos, zeggen ze dan; nou die “r” raken ze niet snel kwijt.


  Maak melding

 12. door het super softe geiten wollen sokken beleid wat hier in nederland van kracht is kan de doorsnee aso van alles uitvreten zonder dat daar consequenties van enige betekenis tegenoverstaan.
  een boze blik en een tik op de vingers en ze worden heengezonden.


  Maak melding

 13. Bericht door verdieping, op 11 januari 2010 om 00:34
  door het super softe geiten wollen sokken beleid wat hier in nederland van kracht is kan de doorsnee aso van alles uitvreten zonder dat daar consequenties van enige betekenis tegenoverstaan.
  een boze blik en een tik op de vingers en ze worden heengezonden.

  Nou, vergeet dat maar! Met een tik op de vingers krijgen ze een aanklacht wegens mishandeling aan hun broek!


  Maak melding

 14. @ Verdieping: wat is een doorsnee aso?
  – een fraudeur
  – een oplichter
  – Hell’s Angels
  – De Dominee en zijn gang
  – Holleeder en zijn gang
  – witte boorden criminelen
  – Zalmachtige graaiers

  Ontopic: deze verschrikkelijke moordaanslag, zeer waarschijnlijk in zwaar benevelde toestand, is dus op miraculeuze wijze uit het landelijke nieuws gebleven 😮


  Maak melding

 15. mwah,

  denk na HVH dat al onze kwetsbare agenten nu opperbest beschermt worden door de wet dus deze jongens komen er niet zo makkelijk van af.  Maak melding

Reageer