Solidara Zwolle wil sneeuwvrije omgeving voor ouderen

Zwolle – Solidara roept de gemeente op om extra te investeren in verband met de aanhoudende kou en sneeuw in bereikbaarheid van wegen voor ouderen met rollator, leefwijze van daklozen en dieren. 

De sneeuw kan zorgen voor veel plezier vooral bij kinderen. Het is ze gegund en ouderen genieten daar weer van. Toch veroorzaakt de sneeuw ook veel overlast. Voor ouderen en mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel zijn de wegen en de trottoirs bijna onbegaanbaar. Het valt op dat lang niet iedereen zijn eigen straatje schoonveegt, waardoor velen niet of nauwelijks de straat op kunnen. Wat Solidara betreft dient de gemeente actief te anticiperen op deze weeromstandigheden van aanhoudende kou en sneeuw. Hier hebben vooral de daklozen, dieren en ouderen last van. Solidara roept dan ook het college van burgemeester en wethouders van Zwolle op om zo snel mogelijk de verkeersroutes rondom de verzorgingshuizen en de bushaltes sneeuw vrij te maken.

De fractie van Solidara heeft vervolgens nog de volgende vragen;

1.     Welk beleid voert het college in geval van aanhoudende kou en sneeuw ten aanzien van ouderen, daklozen en dieren?

2.     Valt de huidige situatie onder de categorie calamiteiten binnen het gemeentelijke beleid? Zo ja, op welke maatregelen is het gemeente voorbereid?

3.     Welke prioriteitsvolgorde wordt gevolgd door de gemeente inzake het vrijmaken van de wegen?

4.     Heeft de gemeente er ook rekening mee gehouden om de bushaltes zo toegankelijk mogelijk te houden voor de ouderen? 

Trudy Kistemaker, gemeenteraadslid
Jan Boelens, lijsttrekker Solidara Zwolle

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hier hebben vooral de daklozen, dieren en ouderen last van. Solidara roept dan ook het college van burgemeester en wethouders van Zwolle op om zo snel mogelijk de verkeersroutes rondom de verzorgingshuizen en de bushaltes sneeuw vrij te maken.

  De daklozen en dieren hebben er last van als de stoep niet is geveegd?


  Maak melding

 2. Een mooie taak voor al die Halt klanten.

  Doen ze wat nuttigs voor de maatschappij terug.

  Wat mij betreft mogen de beroepswerklozen ook ingeschakeld worden.


  Maak melding

 3. Kunnen de mensen van de groenvoorziening die nu waarschijnlijk binnen zitten om onderhoud te plegen aan hun machinerie, of ze zitten thuis, niet ingezet worden.


  Maak melding

 4. @John.

  Ja en?

  Of zie jij liever bejaarden die slecht ter been zijn, met een rollator moeten lopen, in colonne met sneeuwschuivers en bezems aan de gang moeten?


  Maak melding

 5. Het lijkt me toch dat iedereen die slecht ter been is/in een rolstoel zit hier last van heeft en niet alleen de ouderen?
  En wat nu precies de meerwaarde van een geveegde stoep is voor daklozen en dieren ontgaat mij ook even hoor… 🙂


  Maak melding

 6. Ik rij zelf ook scootmobiel en moet zeggen dat het goed te doen is en met rolstoel heb ik liever sneeuw aan m’n banden dan hondenpoep;)


  Maak melding

 7. @zwolse,

  nope, ik bedoel er mee te zeggend at solidaria zich specifiek richt op bejaarden terwijl naar mijn mening iedereen wel behoefte heeft aan een veilige weg.


  Maak melding

 8. @john
  de strijd om de stem van de ouderen is losgebarsten…. gisteren met de luiers, nu de sneeuw… ben benieuwd wat het plan voor morgen is?


  Maak melding

 9. ik denk dat deze plannen specifiek voor Solidara zelf zijn omdat in deze “partij”hoofdzakelijk ouderen zitting hebben, zie ook de luiers


  Maak melding

 10. john morgen hebben ze het plan om de lange onderbroeken weer in te voeren ter bescherming tegen de kou.Als je hiervoor politiek moet bedrijven kun je het wel vergeten met de verkiezingen.Want ik neem aan dat de zorginstellingen en bejaardentehuizen ook wel actie ondernemen voor veilige looproute,s voor hun bejaarden .Dan zijn er ook nog vrijwilligersinstellingen die thuiswonende bejaarden te hulp schieten  Maak melding

 11. Je weet dat je onzin schrijft Bobby. En dat is niet de eerste keer! Wat wil je nu bereiken?

  On-topic: natuurlijk moeten ouderen een sneeuwvrije omgeving krijgen. Iets voor een school om met een klas langs een Zorgcentrum te gaan?


  Maak melding

 12. Kijk Marcello dat is tenminste eens een idee. Al die flauwe kul is nergens goed voor.Trouwens die lange onderbroek had ik altijd aan toen ik op de markt stond,niets verkeerds aan hoor.


  Maak melding

Reageer