D66 – FC Zwolle en Eredivisie

FC Zwolle moet met steun van de gemeente Zwolle uitgroeien tot een volwaardige eredivisieclub!

December 2009 – FC Zwolle kampt met financiële problemen. De club wil op korte termijn een garanstelling van 500.000 euro op basis waarvan de club een lening wil aanvragen bij een kredietverlener, om zodoende weer in de zwarte cijfers te komen. Momenteel heeft Zwolle een tekort van liefst acht ton, op een begroting van 3,8 miljoen.

In de vraagstellingsperiode van 10 tot 17 januari kunt u alleen vragen stellen. Onderlinge discussie of het geven van commentaar op de stellingen wordt in deze periode niet toegestaan. Het laatste zal dan ook zonder pardon en commentaar door de redactie van Weblog Zwolle worden verwijderd. De vragen moeten betrekking hebben op bovenstaande stellingen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Wat vindt D66? Zou FC Zwolle, als commerciële organisatie, zich niet zelf moeten kunnen bedruipen en principieel al geen aanvraag bij de gemeente voor ondersteuning moeten doen?


  ⚠️ Meld

 2. Staat D66 achter een Eredivisieclub binnen de grenzen van de stad Zwolle, ook al is dat alleen haalbaar met subsidie (indirecte bijdrage van de gehele Zwolse bevolking)?  ⚠️ Meld

 3. Is D66 voor het subsidiëren van een professionele voetbalvereniging in Zwolle? Moet de gemeente Zwolle garant staan voor deze lening van EUR 500.000,- ? Als ja: Komen andere commerciële instanties dan ook in aanmerking voor een soortgelijke garantiestelling plus toelichting (Waarom wel / waar niet).


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind dat FC Zwolle niet meer moet bedelen bij de gemeente Zwolle. Het was en is wat mij betreft over en uit voor dit bedrijf.

  Tot hoever gaat uw steun aan de voetbalclub?


  ⚠️ Meld

Reageer