LWL – Beginspraak van de Zwolse burgers

Hoe ga ik in discussie?
Onderstaand ziet u de door de bezoekers gestelde vragen en antwoorden van de politieke partij. Bent u het hier niet mee eens of hebt u voor u geen bevredigend antwoord, vul dan onder "Schrijf reactie" uw naam, emailadres in en geef uw reactie in onder "Bericht". Daarna klikt op de knop "Verstuur reactie". That’s all.

Stelling/vraagstuk:
Afbraak van oude panden en moderne nieuwbouw in de binnenstad van Zwolle mist Beginspraak van de Zwolse burgers!

Bericht door Marcello, op 11 januari 2010 om 00:11
LWL, Is de LWL voor behoud van de oude binnenstad of mogen er wat de LWL betreft veel meer moderne gebouwen in het centrum komen? Marcel

De LWL is inderdaad voor behoud van de mooie oude binnenstad en er kan ook op een andere locatie nieuwbouw worden gecreeerd, houd de binnenstad zijn eigen imago in stand als dit verloren gaat dan verliest zwolle zijn eigen identiteit., dus nieuwbouw niet in de binnenstad. Renovatie uiteraard wel van de bestaande bouw is een voorkeur.

Bericht door bantega, op 11 januari 2010 om 22:20
Bjj de zelfmoord vanaf de Peperpus enkele weken geleden heeft u gesuggeerd dat dit met LWL in de raad niet zou gebeuren. Wilt u deze toren afbreken, sluiten voor publiek of hekken verhogen op de ballustrade?

Ik begrijp dat dit bij velen in het verkeerde keelgat geschoten is, mijn excuses ervoor, wij wilden alleen maar vertellen dat als wij in de raad gezeten hadden, alles in het werk zouden hebben gesteld dit onnodige leed te voorkomen. Uiteraard willen wij geen torens afbreken of sluiten voor publiek. Wij zijn er voorstander van meer in kontakt met de burger te treden en met hun de problemen bespreken die men ervaart en waarvan men veelal in een depressief dal terechtkomen met de gedachte ach wat kan mij het allemaal schelen, ze doen toch wat ze willen en wij zijn niet in tel, dit moet meer en meer worden voorkomen dmv het bezoeken van wijkcentra’s en openbare spreekuren voor alle leden van de gemeenteraad van zwolle.

Bericht door Snuffel, op 11 januari 2010 om 22:27
Vindt LWL dat inspraak van de Zwolse burger in de gemeente Zwolle voldoende geregeld is en dat er terdege met deze inspraak rekening wordt gehouden?

Nou wij van de LWL zeggen dat de burger meer bij de politiek betrokken dient te worden, hetgeen nu vaak niet het geval is, doch is dit niet alleen de schuld van de politiek, de burgers zelf zijn soms heel moeilijk te motiveren om mee te denken met het gevoerde beleid van de gemeenteraad van zwolle.

Bericht door Gezellig, op 11 januari 2010 om 23:12
Luistert de Zwolse gemeenteraad wel/niet voldoende naar het geluid van haar inwoners ? Waaruit blijkt dit (concrete voorbeelden) ?

Wij vinden dat de gemeenteraad bij langena niet voldoende luistert naar het geluid van haar inwoners!
Voorbeeld: de nieuwbouw van het FC Zwolle stadion waarvoor een referendum is gehouden maar de raad toch deed wat in hun kraam te pas kwam.

Lees voor het reageren de voorwaarden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. LWL, wanneer moet de Zwolse burger bij een groot plan betrokken worden? Kan dat ook tijdens een Wijkplatform of alleen via de gemeente Zwolle?


  Maak melding

 2. Beste marcello, de gemeente moet meer de wijken intrekken en de burgers aan de deur aanspreken wat ze willen en de wensen zijn die ze graag zien. kijk nu eens naar het strooi beleid: alleen grote wegen worden gestrooid maar binnenwegen, waar mensen ook hun nek over kunnen breken, doen ze niets aan en dan te bedenken aan al die fietsers vreselijk de gemeente moet veel meer de boer op en op de burgers afstappen!!


  Maak melding

 3. Bedankt voor uw antwoord,
  Maar als er bijvoorbeeld in Berkum een groot project in de woonwijk aangekondigd wordt, waar en hoe moet de gemeente dan de burgers erbij betrekken? Via een folder, bij een wijkplatform of anders?


  Maak melding

 4. met excuus als de antwoorden wat langer duren, mijn campagneleidster is ziek dus zit alleen achter het toetsenbord en dus moet alles alleen doen, dit geeft niks maar kan dan maar 1 vraag tegelijk beantwoorden: marcello een folder is een goed idee maar een aankondiging met een flyer met grote letters die worden gezien en dan kun je die dingen in een wijkcentrum opzetten, maar vooraf goed flyeren is een must en met grote letters die worden sneller gelezen en minder snel de prullebak ingekeild.


  Maak melding

 5. Hallo Willem,
  Leuk dat je hier op Weblog Zwolle de tijd krijgt en beschikbaar bent.
  Wat vind je van de aangekondigde nieuwe bruggen bij het Maagjesbolwerk en bij De Spiegel? Is dat niet een aantasting van het stadsgezicht?


  Maak melding

 6. De bankgebouwen van van Straaten staan er nog steeds. Wat mij betreft mogen ze blijven staan, zeker nu we moeten bezuinigen.
  Bestaat deze mogelijkheid nog en wat vind LWL daarvan.  Maak melding

 7. @v.Dijk: natuurlijk zijn we er alleen hebben we een beetje pech dat mijn campagneleidster ziek is geworden en dus alles alleen moet doen, geen steun dus van anderen en dat is best wel spannend en druk.
  ik vind dat de binnenstad zoveel mogelijk in de oude stijl herbouwd dienen te worden dus als genoemde bruggen in strijd zijn met het stadsbeeld zijn wij hier op tegen, maar.. de burger moet het zeggen, wij moeten het uitvoeren wat de burgers willen!!


  Maak melding

 8. Er is de laatste tijd veel gedoe geweest over de bouw van het Rodetorenplein, dat bankgebouw op de Melkmarkt en de kubus bij de Spiegel. U zegt tegen nieuwbouw te zijn, maar wat als dit een prachtig modern wooncomplex voor mensen met een beperking betreft????


  Maak melding

 9. @jacco, ik ben niet zozeer tegen nieuwbouw maar de oude gebouwen kunnen toch ook worden opgeknapt?
  zwolle verliest haar identiteit als alles wordt afgebroken en vernieuwd. nieuwbouw is geen probleem maar niet ten koste van historische panden.


  Maak melding

Reageer