Het weer: koud!

Zwolle- Zaterdag is het ijzig koud. Er staat een krachtige noordoostelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer wordt zelfs een windkracht 7 gehaald. Hoewel de temperatuur naar het vriespunt oploopt, voelt het veel kouder aan. Vanuit het zuidoosten breidt de sneeuwval zich uit over het hele land. Pas in de avond bereikt de sneeuw de kop van Noord-Holland. In combinatie met de wind kan de sneeuw vooral in de kustprovincies opwaaien, waardoor overlast kan ontstaan. Er gaat morgen tussen de 2 en 5 cm vallen, in Limburg en lokaal in het oosten mogelijk iets meer dan 5 cm.

08-01-2010_weerfoto__overijsselsche__vecht_bij_berkum_.jpg
Overijsselse Vecht bij Berkum

Zondagnacht is het bewolkt en valt er soms sneeuw. De noordoostenwind blijft stevig. Op de Wadden waait het soms stormachtig, 7 tot 8 Bft. De temperatuur ligt net iets onder het vriespunt. Zondag verandert er overdag weinig in het grimmige weerbeeld. De wind neemt in het zuiden iets af, maar in de noordelijke provincies waait het nog geruime tijd krachtig. Ruimte voor de zon is er niet en er valt soms sneeuw. De middagtemperatuur ligt in het binnenland iets onder nul. In het noordwesten dooit het licht.

Na het weekend worden de neerslagkansen duidelijk kleiner. Er komt meer ruimte voor de zon en het gaat in de nacht matig tot streng vriezen. Overdag ligt het kwik ook meest onder nul.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer