Waarschuwing voor extreem weer

Zwolle- Het KNMI heeft een voorwaarschuwing uitgegeven voor extreem weer. Het wordt vandaag een ijskoude dag met sneeuw en veel wind. Die combinatie leidt tot stuifsneeuw en slecht zicht. Het KNMI had gistermiddag al gemeld dat het een gure winterdag zou worden. Die waarschuwing werd ’s avonds opgeschaald naar een formele voorwaarschuwing voor extreem weer. De gevoelstemperatuur ligt tussen -10 en -15 graden.

In het hele land valt lokaal lichte sneeuw. In de loop van de dag kan vanuit het zuidoosten de sneeuwintensiteit toenemen. In de kustprovincies staat een krachtige noordoostenwind waardoor er zich sneeuwduinen kunnen vormen. Vooral in Limburg, het midden en oosten van het land is het op sommige wegen glad door sneeuw. In Noord-Holland hindert stuifsneeuw het verkeer. In de loop van de avond en nacht wordt er in het hele land wat meer sneeuw verwacht. De gladheid breidt zich dan sterk uit.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De voorwaarschuwing voor extreem weer wordt door het KNMI gehandhaafd, ook nu het tot nu toe meevalt met stuifsneeuw. Volgens het KNMI blijft het vooral in het noorden en oosten licht sneeuwen en hard waaien waardoor het op de lokale wegen glad kan zijn. De ANWB zegt dat het overal op de weg rustig is.

  Ook op het spoor zijn geen problemen. De NS heeft uit voorzorg de dienstregeling aangepast. Treinreizigers krijgen ook maandag tot en met woensdag 40% korting ze buiten de spits rijden. Donderdag en vrijdag werd ook korting gegeven.

  Op vaarwegen worden ijsbrekers ingezet zodat schepen hun weg kunnen vervolgen.

  NOS


  Maak melding

 2. Persbericht Connexxion:

  In verband met de sneeuw en gladheid is de dienstregeling in sommige delen van Nederland ontregeld. Met name in het oosten en het noorden van het land zijn er problemen. We adviseren u om rekening te houden met vertraging en/of uitvallende ritten.


  Maak melding

 3. Bus liep aan het eind van de middag nog strak op schema, hoor ik hier. Ook onderweg (-18.15 ongeveer) viel het erg mee, paar sneeuwschuivers waren goed bezig.


  Maak melding

Reageer