Saxofonist Jan Menu te gast in Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond vond in de Statenzaal van de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat weer een jazzavond plaats. In de serie ‘All that jazz’ was Jan Menu te gast. Deze baritonsaxofonist werd begeleid door Jacco van Santen en studenten van ArtEZ.

 img_3172_copy.jpg

Jan Menu is een Zeeuw, geboren nabij Terneuzen, maar hij is ook één van de toonaangevende Nederlandse jazzartiesten en een top-baritonsaxofonist. Jan Menu is een internationale muzikant die Ronnie Cuber verving in de Mingus Bigband, de man van het trio Dig d’Diz en van dat Mulligan-kwartet met Jesse van Ruller. Als vast lid van het Greetje Kauffeld Trio is hij veel op binnen- en buitenlandse podia te vinden. Met dit trio nam hij drie cd’s op en ging hij naar de Verenigde Staten. Hij treedt veelvuldig op als gastsolist en speelde met ondermeer het Wim Overgaauw Trio, het Metropool Orkest en met Joanne Brackeen en Charlie Byrd op het Northsea Jazz Festival in 1991. Hij won het Loosdrecht Jazzconcours 1989 en ontving de Wessel Ilcken Trophee.
Hij speelt tenor in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Jan Menu is verbonden aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als hoofdvakdocent saxofoon.

img_3264_copy.jpg

img_3432_copy.jpg

All that jazz

Vanaf september 2009 vindt er maandelijks een jazzconcert plaats in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel ‘All that jazz’ begeleiden Zwolse studenten van ArtEZ een gastsolist. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden  begeleidt.

img_3157_copy.jpg

img_3180_copy.jpg

img_3202_copy.jpg

img_3259_copy.jpg

img_3295_copy.jpg

img_3323_copy.jpg

img_3485_copy.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer