Weeralarm spaart Overijssel

Zwolle- In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland heeft men te maken met sneeuwjacht met als gevolg vorming van sneeuwduinen. De overlast wordt steeds groter en zal ten minste tot zondagochtend voortduren.

Het weeralarm is geldig voor de vier genoemde provincies, maar ook elders in het land kunnen zich sneeuwduinen vormen. In Zwolle rijden de bussen wel, maar met aangepaste routes i.v.m. de veiligheid. Het treinverkeer heeft weinig problemen. Wel rijdt NS met een aangepaste dienstregeling. Vanavond en vannacht blijft de kans op lichte sneeuw voor het hele land bestaan. Er wordt ongeveer 2-5 cm sneeuw verwacht over de hele dag en nacht. Vannacht blijven de temperaturen net onder het vriespunt. De problemen zullen ten minste duren tot morgenochtend.

Buiten de noordelijke provincies geldt voor de rest van het land geldt nog steeds de voorwaarschuwing voor extreem weer, die het KNMI vrijdag uitgaf. Het KNMI raadt iedereen die zich op de weg begeeft aan zich te informeren over de actuele situatie.

Het KNMI krijgt zaterdagavond steeds meer meldingen binnen van mensen die last hebben van de sneeuwjacht. Ook op andere plaatsen in het land kunnen zich sneeuwduinen vormen, meldt het KNMI.

Intussen blijven de in rap tempo slinkende voorraden strooizout het land bezighouden. Rijkswaterstaat heeft nog genoeg om tot maandagavond de belangrijkste wegen te bestrooien, maar stelt wel een ’zoutloket’ in, dat vraag en aanbod moet coördineren.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik kom net uit Steenwijk en het was wel voorzichtig an doen op de A28, hoor!! Het ging prima, maar we konden maar 60 km/u. rijden. Veel overwaaiende sneeuw, stuifsneeuw.


  Maak melding

 2. Er is meer gevallen als 5cm volgens mij, en het was hier en daar belachelijk glad.
  A28 was aan het begin van de nacht redelijk te doen maar was om een uur of 5 alweer helemaal wit.

  Doe voorzichtig aan! Zeker nu er weer meer verkeer de weg op komt!


  Maak melding

 3. Ik heb echt het idee dat er hier wel 10-15 cm gevallen is! Op de tafel in de tuin ligt nu toch zeker 20 cm! (Inclusief de vorige ladingen dus)

  Ik ben benieuwd of ik morgen naar Groningen kan rijden.


  Maak melding

 4. Wegen uitstekend te berijden. Net dametjes naar het station gebracht, waar de trein ze naar Meppel moet brengen. De bus had vertraging of zo. Ja, ’t is wat Derk…..met dametjes 😉
  1,5 graad vorst. Veel verkeerslichten deden het niet. Eerst iets neerslag, daarna gelukkig sneeuw. Want je moet er niet aandenken als de neerslag opvriest.


  Maak melding

Reageer