Landstede Basketbal verliest in Groningen

Groningen – De basketballers van Landstede hebben zaterdagavond in Groningen verloren van de koploper in de FEB Eredivisie Gasterra Flames. De uitslag werd: 83-75.

Landstede Basketbal verloor op een inmiddels bekende wijze.; sterk beginnen, vasthouden, verslappen en uiteindelijk verliezen. Zoals gezegd begonnen de Zwollenaren goed in het uitduel. Na het eerste kwart had Landstede een voorsprong (16-21). Het tweede kwart kwamen de Groningers terug (22-16) en met de stand van 38-37 gingen de teams de pauze in. Landstede kwam in hetderde kwart goed terug (22-25), maar tijdens het vierde kwart was de pijp leeg (23-13), en dat was niet de eerste keer dat dit gebeurde. Conditie lijkt de oorzaak voor de resultaten tijdens het laatste kwart te zijn. Aan de andere kant mag het op papier zwakkere Landstede gerust van de koploper verliezen. Landstede kon de punten goed gebruiken om uiteindelijk boven de streep van deelname aan de Play-offs te eindigen. Dat lijkt met een achterstand van 6 punten op concurrent Weert een moeilijke taak te worden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ’t Is al een tijdje geleden dat ik Landstede echt volg, maar onder leiding van Marco van den Berg en zijn latere opvolger Herman van der Belt waren conditie en inzet altijd de peilers van het spel. Die trainers waren echt bijzonder fanatiek in de training en vroegen veel van de spelers. Het zorgde er ook voor dat Landstede met bescheiden spelers het ieder team in de eredivisie lastig kon maken.

    Hoe is dat onder Adriaan van Bergen?


    Maak melding

Reageer