Kinderopvang aan Alm laat op zich wachten

Zwolle – De gemeente heeft sinds enkele jaren zelf geen directe rol meer in het organiseren van kinderopvang. Sinds de invoering van de Wet Kinderopvang (2005) is kinderopvang een commerciële aangelegenheid geworden. De gemeente is verantwoordelijk op toezicht en handhaving op de kwaliteit van de lokale kinderopvang.

Zwolle neemt overigens wel een actieve rol in het stimuleren van extra kinderopvang in de stad. De gemeente probeert partijen als scholen, woningbouwverenigingen en kinderopvanginstellingen aan tafel te krijgen om opvang op maat te organiseren, zegt de VVD zondag. "Geruime tijd geleden hebben de heer en mevrouw Stichelbout- Barmentloo een aanvraag bij het College ingediend om ontheffing van het bestemmingsplan voor het exploiteren van een kindercentrum voor het opvangen van 6 kinderen op het adres Alm 18 te Zwolle. Inmiddels hebben er talrijke gesprekken met de heer en mevrouw Stichelbout plaats gevonden, maar desondanks is er nog steeds geen duidelijkheid over de uitkomst van de ontheffingsaanvraag.

Daarom wil de VVD aan het college  de volgende vragen voorleggen.

1. Kunt U ons duidelijk maken waarom er door de gemeente nog steeds geen duidelijkheid kan worden gegeven over de bovengenoemde aanvraag?

2. Is het U bekend dat de heer en mevrouw Stichelbout al in de zomer van 2006 zijn gestart met een kinderdagverblijf onder de naam de Schatkist op het adres Alm 33 en dat de GGD IJsselland na het opstellen van een Inspectierapport dit KDV heeft goedgekeurd?

3. Bent U ook op de hoogte van het feit dat aan het enige kritiekpunt van de GGD, het ontbreken van een oudercommissie, inmiddels is tegemoet gekomen en KDV de Schatkist nu wel beschikt over een dergelijke commissie?

4. Bent U bereid om de start van een tweede groep op het adres Alm 18 mogelijk te maken?

5. Gezien de grote vraag naar kinderopvang de aanvraag met spoed af te handelen?

VVD Zwolle,

Gerrit van der Kooy                                               

Aly van der Vegte

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ja zekers

  2. Is het U bekend dat de heer en mevrouw Stichelbout al in de zomer van 2006 zijn gestart met een kinderdagverblijf onder de naam de Schatkist op het adres Alm 33  Maak melding

 2. De vragen gaan over huisnummer 18!
  Geruime tijd geleden hebben de heer en mevrouw Stichelbout- Barmentloo een aanvraag ingediend om ontheffing van het bestemmingsplan voor het exploiteren van een kindercentrum voor het opvangen van 6 kinderen op het adres Alm 18 te Zwolle.
  Inmiddels hebben er talrijke gesprekken met de heer en mevrouw Stichelbout plaats gevonden, maar desondanks is er nog steeds geen duidelijkheid over de uitkomst van de ontheffingsaanvraag.  Maak melding

 3. Ik wis niet dat je kwaad werd lambert de Wolf!

  Maar toch fijn dat je dezelfde woorden als hierboven weer moest herhalen. Tsja politiek he hoop zeggen wat al gezegd is. 😉


  Maak melding

 4. Als ouder van 1 van de kinderen (en binnenkort 2) wil ik graag een hart onder de riem steken aan de schatkist Alm 18 en 33. Ze worden (en daardoor ouders natuurlijk ook) erg lang in onzekerheid gehouden terwijl het een heerlijke en proffessionele plek is waar kinderen worden opgevangen! In Zwolle zijn er weinig vergelijkbare kleinschalige plekken en het is natuurlijk ook niet makkelijk om de kinderen ‘even’ elders te plaatsen…….. En wat dacht u van ook gehecht raken???


  Maak melding

 5. Ik hoop van harte dat de gemeente nu eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt en een positief besluit neemt in het belang van de kinderen! Uit ervaring weet ik dat de opvang die aan de Alm geboden wordt bijzonder is. Door de kleinschalige opzet met betrokken leidsters ontstaat een verlengde van de thuissituatie en wordt er opvang op maat geboden. Dat maakt de opvang aan de Alm zo waardevol en een verrijking van de kinderopvangmogelijkheden in Zwolle.


  Maak melding

 6. Wij maken inmiddels al ruim twee jaar gebruik van de opvang bij kinderdagverblijf de Schatkist en zijn zeer te spreken over de kleinschaligheid van de opvang en de aandacht voor het individuele kind. Wij hebben hier bewust voor gekozen en snappen heel goed dat andere ouders hier ook voor willen gaan. De uitbreiding op Alm 18 betekent meer opvangplaatsen zonder in te leveren op de kleinschaligheid en aandacht voor het individuele kind. Dat daar vraag naar is, is overduidelijk. Wij zijn daarom ook ten zeerste verbaasd dat de gemeente hieraan tot op heden geen medewerking heeft verleend.


  Maak melding

Reageer