Sneeuw zorgt voor winterpret in Zwolle

Zwolle – De overvoedige sneeuwval van de afgelopen dagen heeft dit weekend tot veel winterpret gezorgd. Overal in de stad konden Zwollenaren genieten van dat wat de sneeuw te bieden heeft.

weerfoto_2.jpg

Minder plezierig was de sneeuw voor het wegverkeer en de schaatsliefhebbers. Toch wist IJsvereniging WVF door de inzet van veel vrijwilligers vrijdagmiddag de ijsbaan te openen. Verder was het vooral zondag prachtig weer om een winterse wandeling te maken.

krommejak.jpg
Foto: Bert Dijkink

weerfoto_7.jpg

 weerfoto_4.jpg

weerfoto_3.jpg
Op de weg was het minder prettig…

weerfoto_5.jpg

weerfoto_6.jpg

weerfoto_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 31
 1. wat is dit toch mooi he zo,n echte ouderwetse winter met veel sneeuw.
  Van mij mag er nog veel meer sneeuw vallen.
  Heb echt het wintergevoel


  ⚠️ Meld

 2. Wij hebben gisteren ook wel wat mooie winterplaatjes geschoten. Toch wel leuk om de wijk ook een keer in winterse toestanden vast te leggen.

  Verder wil ik graag alle global warming freaks oproepen de verwarming uit te draaien, hun huizen te verlaten en lekker bij elkaar in 1 pand te gaan zitten. Want het mag duidelijk zijn dat we verdere CO2 uitstoot tegen moeten gaan! 😀


  ⚠️ Meld

 3. Ik weet niet zozeer of ik het als compliment moet zien om met Homer vergeleken te worden. Want hoezeer ik die man ook waardeer hij heeft niet bepaald het licht uitgevonden 😉

  Vaak gaat men met mij discussie aan over het feit dat ik vrij naïef ben als het gaat om cameratoezicht en het verliezen van privacy.
  Zo vind ik op mijn beurt weer dat ZEEEER veel mede aardbewoners als makke schaapjes achter anderen aan lopen als het gaat om CO2 uitstoot en hoe zich dat verhoudt tot global warming. Zonder na te denken kijken ze mensen die de stekker niet uit de tv trekken als deze uitgaat met de nek aan (om maar een voorbeeld te noemen.)

  Ik ben me er van bewust dat global warming beide kanten uitgaat. Ik denk echter dat vele makke schaapjes dit niet eens weten. Bovendien kunnen ze (als ze het dan toch allemaal zo belangrijk vinden) CO2 uitstoot terugdringen door lekker samen te hokken 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Nieuw intiatief:

  10:10 wil tien procent minder CO2-uitstoot in 2010… “Kopenhagen is mislukt”, zegt Duyvendak, “we kunnen niet blijven wachten op politieke leiders, nú samen in actie komen”… In Groot-Brittannië sinds september 2009 10:10-beweging actief
  Het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ en klimaatactivist Wijnand Duyvendak lanceren zondag een klimaatinitiatief onder de titel 10:10. Dat staat voor 10 procent minder CO2-uitstoot in 2010. Iedereen kan zich bij het initiatief aansluiten via de website van het programma.

  “Kopenhagen is mislukt”, zei oud-GroenLinks-kamerlid Wijnand Duyvendak zondagochtend in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.

  “We kunnen niet blijven wachten op onze politieke leiders. Die gaan op z??n vroegst pas eind dit jaar op de volgende klimaattop in Mexico knopen doorhakken. De klimaatverandering wacht ook niet. We moeten nú samen in actie komen, samen een daad stellen: tien procent minder CO2-uitstoot in 2010. Dat kan vrij makkelijk. Thuis, op school, op het werk, in de voetbalvereniging, als gemeentebestuur. Allemaal en overal 10:10. Op 10 oktober 2010 (10-10-10) stappen we naar onze politieke leiders met de boodschap: wij hebben massaal onze daad gesteld, nu is de beurt aan jullie! Dus maak véél meer zonne-energie mogelijk, bouw geen kolencentrales en vooral: laat Mexico slagen waar Kopenhagen faalde!”

  De Britse 10:10 beweging bestaat sinds september 2009. Initiatiefnemer is Franny Armstrong, bekend als de regisseur van de klimaatfilm the Age of Stupid. In totaal hebben zich in Groot-Brittannië al meer dan 53.000 burgers, bijna 2.000 bedrijven, ruim 1.000 scholen, maar ook gemeentebesturen en parlementsleden zich bij de actie aangesloten.

  In Nederland wil Vroege Vogels dat voorbeeld samen met zoveel mogelijk particulieren en organisaties volgen. Op de website van het natuur- en milieuprogramma staan tips om de uitstoot van het broeikasgas te beperken. Met relatief simpele ingrepen is het mogelijk om die 10 procent te halen. Zo levert een dag per week thuiswerken, drie dagen geen vlees eten per week, en de thermostaat een graad lager zetten voor de meeste mensen al een besparing op van tien procent. Zonnepanelen op je dak kan ook tot een dergelijke besparing leiden.

  Wie zich aanmeldt op http://vroegevogels.vara.nl/ belooft om een bijdrage te leveren aan terugdringing van de uitstoot van CO2 en roept de politiek op deze daad te volgen.  ⚠️ Meld

 5. Bij mij gaat de stekker er ook uit als ik de tv niet gebruik. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik vind dat de mensheid veel te veel energie verbruikt. Ik ben zelf wel van mening dat de mens mee helpt met global warming door broeikasgassen uit te stoten, maar ook dat het toch al te laat is om er wat aan te doen. Dat ik toch mijn steentje bijdraag is omdat ik het anders hypocriet vind als ik dit soort dingen zeg 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Je bent in ieder geval wel consequent; dat is wel netjes.

  Overigens hebben we onze energie van Greenchoice, dus het valt op zich toch nog wel mee.

  Maar goed. Net zoals mij wel vaker wordt aanbevolen als het gaat om camera’s en privacy zeg ik over dit onderwerp ook: blijf vragen stellen!
  Daarom was het me ook zo in het verkeerde keelgat geschoten dat Cramer het nodig vond te zeggen “De politiek moet zich niet bemoeien met de wetenschap”. Wat moeten we dan doen? Alles blindelings aannemen?


  ⚠️ Meld

 7. @ Plantje: Denk dat de wetenschap bestaat uit mensen die ultiem voor iets doorgeleerd hebben. Is het zo moeilijk aan te nemen dat ze er op dat terrein meer van weten? Laat ze het anders narekenen?
  Je kunt alles wel wantrouwen, dat lijkt ook wen een trend op het moment.
  En ja, natuurlijk moet de wetenschap zo onafhankelijk mogelijk blijven.
  Persoonlijk vind ik trouwens wetenschapper Plasterk een verademing in de politiek.


  ⚠️ Meld

 8. Ik wil er nog wat meer over lezen, maar volgens mij zijn het ook wetenschappers die de boel in twijfel trekken.
  Volgens mij weten we er als mensheid nog te weinig vanaf om dingen 100% uit te sluiten.


  ⚠️ Meld

 9. Wetenschap is als een onderbuikgevoel, het verandert mee met de tijdsgeest en ligt nooit vast. Het zal ook nooit onafhankelijk worden, want het wordt bedreven door mensen. Soms klopt het, soms ook niet. Het lijkt wel religie;)


  ⚠️ Meld

 10. Zoek ze Plantje. Laten we wel proberen de wetenschap zo onafhankelijk mogelijk te houden Ghehehe. Uitkijken met sponsoring etc. Veel plolitieke partijen hebben ook een wetenschappelijk instituut. Maar goed daarvan kan iedereen zien dat ze afhankelijk zijn. Wetenschap is weten door meten en geloven is geloven.


  ⚠️ Meld

 11. Begrijp je punt wel hoor Dick, alleen gaat dat nooit lukken. Wetenschap is meten is weten, maar weten is ook meten…..meten is weten zegt me dus vrij weinig;)


  ⚠️ Meld

 12. Plantje, wat betreft global warming is er iets vreemds aan de hand. Ook al roept 99% van de wetenschappers dat het gebeurt en dat wij er gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn, dan nog geloofd 60% van de bevolking die andere 1%. Dat is toch raar..


  ⚠️ Meld

 13. De klimaatverandering wordt maar ten dele door menselijke activiteiten veroorzaakt. Belangrijker hierin zijn de zonneactiviteit en het verplaatsen van de magnetische noordpool. Deze is de laatste 100 jaar zo’n 1400 km gemigreerd.

  Overigens zal elk menselijk ingrijpen, op welke manier dan ook, gevolgen hebben t.a.v. klimaatverandering:

  Nieuw klimaatprobleem: ozonlaag op Antarctica sluit. Bron: Scientias.nl

  In de loop van de miljoenen jaren hebben er zich vele klimaatsveranderingen voorgedaan en in de toekomst zal dit ook wel zo blijven, evenals de zogenoemde ‘polarshifts’ waarbij de magnetische noord- en zuidpool van plaats verwisselen.
  Er heeft zich al vaker een massale sterfte van leven voorgedaan door klimaatveranderingen.
  Bijvoorbeeld zo’n 250 miljoen jaar geleden tijdens de overgang van Perm naar Trias toen 96% van het leven uitstierf.

  Mocht dit weer plaatsvinden binnen afzienbare tijd, dan is er nog niks aan de hand, want dan ontdoet Moeder Aarde zich op efficiënte wijze van de parasiterende mensheid.


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Japser, op 11 januari 2010 om 13:06
  Plantje, wat betreft global warming is er iets vreemds aan de hand. Ook al roept 99% van de wetenschappers dat het gebeurt en dat wij er gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn, dan nog geloofd 60% van de bevolking die andere 1%. Dat is toch raar..

  Is het zo, dat 99% van de wetenschappers dat roept?

  Bericht door ghehehe, op 11 januari 2010 om 14:45
  Dat is niet raar Japser, dat is een gevonden reden om niet in te hoeven leveren. Dat houdt sommige mensen op de been.

  Voor sommige mensen valt dat ook onder vrijheid inleveren…


  ⚠️ Meld

 15. Is dat cynisch bedoeld, of is er echt weinig gevallen dit weekend en/of al weggesmolten?
  Ik twijfel naar zwolle te gaan voor een nieuwjaarsreceptie. Moet uit Utrecht komen en doe dat liever niet als ik vervolgens in een extreem glad en sneeuwrijk zwolle kom te tobben, vandaar
  vrgr


  ⚠️ Meld

 16. Hoi Daan, nee sorry was flauw…er is behoorlijk wat gevallen, maar de hoofdwegen zijn prima begaanbaar, de zijstraten etc minder, maar over het algemeen is er wel te rijden.


  ⚠️ Meld

 17. Mwoa… de media lijkt toch voor het overgrote deel aandacht te geven aan mensen die aangeven dat global warming gebeurt én dat de mensheid er voor het grootste deel verantwoordelijk voor is!

  Ik ben niet tegen milieu of zo. Ik heb alleen het idee, dat er lichtelijk overdreven wordt hier en daar. ?n ik heb het idee dat velen de boel klakkeloos gelooft en achterna loopt; zonder er zelf over na te denken!


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door Plantje, op 11 januari 2010 om 16:08
  Mwoa… de media lijkt

  😮

  ?n ik heb het idee dat velen de boel klakkeloos gelooft en achterna loopt

  :'(

  :-*


  ⚠️ Meld

Reageer