Nieuwjaarsconcert JazzArt Orchestra

Zwolle – Een fijn avondje topjazz met een glas champagne. Zondagavond gaf het JazzArt Orchestra een nieuwjaarsconcert in Grand Hotel Wientjes. Onder het genot van een goed glas champagne konden jazzliefhebbers van jazzmuziek naar een van de beste Bigbands die Nederland op dit moment kent luisteren.

img_3603_copy.jpg

De muziek van JazzArt is sterk verankerd in de traditie van Bigband legendes als Count Basie en Terry Gibbs, wiens muziek werd gekenmerkt door een bijzonder sterk gevoel voor swing, time en sound. JazzArt speelt dan ook geen ingewikkelde jazz voor inside liefhebbers, maar toegankelijke Bigband jazz zoals die in de ‘Swing Era’ (jaren dertig/veertig) door Basie en Ellington werd verkondigd. Het leuke is dat JazzArt die muziek nu ook nog eens angstaanjagend goed wistt uit te voeren. JazzArt stond daarmee garant voor een avond Bigband jazz van het hoogste niveau gespeeld door een enthousiaste en vakkundige groep musici.

img_3617_copy.jpg

img_3588_copy.jpg

img_3549_copy.jpg

img_3536_copy.jpg

JazzArt is een professioneel orkest dat bestaat uit een groep talentvolle en ambitieuse jazzmusici uit Nederland. Reeds kort na haar oprichting verwierf de groep al veel faam met een ijzersterk eerbetoon aan Count Basie.

img_3560_copy.jpg

Vervolgens bewezen deze jongens in 2007 definitief tot de top van de Nederlandse BigBands te behoren, toen zij de prestigieuze Dutch BigBand Contest in de categorie professionals won. De jury, bestaande uit diverse vooraanstaande jazzmusici en arrangeurs was zeer onder de indruk van de geweldige collectieve sound en de fantastische solisten. Afgelopen zomer ontving JazzArt opnieuw een belangrijke jazzprijs tijdens de Wereld jazzdagen in Dordrecht.

img_3590_copy.jpg

img_3564_copy.jpg

img_3578_copy.jpg

img_3599_copy.jpg

img_3585_copy.jpg

Op de website van JazzArt kunt u meer informatie vinden over dit collectief.

www.jazzartorchestra.nl

Artikel delen:

Reageer