Het weer: bewolkt

Zwolle – Maandag wordt opnieuw een bewolkte dag. Af en toe is er kans op lichte sneeuw of ijzel. De noordoostenwind is zwak in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan de kust. In de nacht naar dinsdag is er aan de kust nog kans op lichte neerslag. In de rest van het land blijft het droog en op een paar plekken kan het opklaren. De temperatuur komt 1 tot 3 graden onder het vriespunt te liggen.

09-01-2010_weerfoto__hanekamp_.jpg
Hanekamp

Dinsdag wordt een mooie dag. Dit heeft te maken met een hogedrukgebied boven Scandinavië dat deze dag het weer in Nederland beïnvloed. Het blijft overal droog. De dag begint met wat bewolking aan de kust, maar in de loop van de ochtend komt de zon er op de meeste plekken doorheen. De oostenwind is matig boven land en vrij krachtig vlak aan de kust. Woensdag lijkt opnieuw een droge dag te worden. De temperaturen blijven een paar graden onder het vriespunt.

De rest van de week ligt ons land tussen een hogedrukgebied in Oost-Europa en een lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden. Hierdoor blijft de wind aanwezig. Het is droog en de zon zal veel te zien zijn. De temperaturen blijven onder het vriespunt, met matige vorst in de nacht en lichte vorst overdag.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Zeker mooi, je kunt nu ook goed zien aan de auto die ons op de foto tegemoet komt hoe weinig licht onze moderne straatverlichting voortbrengt; iets wat de veiligheid zeker niet ten goede komt.


    Maak melding

  2. Veiligheid van de burgers weegt zwaarder in dit geval, als je van donker houdt moet je niet in de stad gaan wonen. Neon en lichtbakken kunnen ‘s-nachts uit maar straatverlichting moet voldoende wit licht geven zodat ik de gaten in de weg kan zien op mijn fietsje, iets wat nu niet het geval is.
    Het lichtvervuiling probleem gaat ook niet om de stedelijke gebieden maar om het platteland (kassen etc.) en daar ben ik het natuurlijk wel mee eens.


    Maak melding

Reageer