Cursus “Laat het beeld spreken”

Zwolle – In januari start Bibliotheek Zwolle met een introductiecursus creatief schrijven. Deze introductiecursus leert je ervaren dat schrijven leuk is. Je ontdekt bovendien welke schrijfstijl het beste bij je past. De cursus beslaat vijf avonden en wordt gegeven door Herma de Beer van ‘Op Schrift’.

Deze introductiecursus creatief schrijven leert je ervaren dat schrijven leuk is. Je ontdekt bovendien welke schrijfstijl het beste bij je past. De cursus beslaat vijf avonden; elke avond wordt een genre of thema behandeld. Zo wordt er aandacht besteed aan het schrijven van herinneringen, columns, verhalen en gedichten. Aansluitend bij Gedichtendag 2010 – 28 januari a.s. – gaat de eerste cursusavond over het schrijven van gedichten. De lessen zijn een keer in de twee weken op de dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.  

Om haar liefde voor taal met anderen te kunnen delen, richtte Herma de Beer in 2002 taal- en tekstbureau ‘Op Schrift’ op. Bij ‘Op Schrift’ kun je in een schrijfcursus leren hoe je een verhaal, een column of een gedicht kunt schrijven. Schrijven is namelijk een vak dat geleerd kan worden. Vakkennis én het ontwikkelen van gevoel voor taal zijn daarvoor essentieel. Herma de Beer studeerde Nederlands en sociologie. Daarnaast volgde zij een vierjarige schrijfopleiding bij Script+ in Amsterdam. De Beer is schrijfster van de gedichtenbundel Druppels vangen. In deze bundel zijn kleurenreproducties van haar schilderijen opgenomen, want de Beer is naast schrijfster en schrijfdocente ook beeldend kunstenaar.

De cursusavonden vinden een keer in de twee weken plaats op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum. De cursusdata zijn: 19 januari, 2 en 16 februari, 2 en 16 maart. Deelname aan de cursus kost 50 euro (incl. koffie/thee). Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de cursus via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer