LEV presenteert ambitieus programma

Zwolle – Maandag maakt LEV haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart bekend. Onder de titel ‘Zwolle verdient LEV’ presenteert de jonge politieke vereniging vandaag een vooruitstrevende en ambitieuze agenda, opgedeeld in 8 thema’s.

In haar inleiding stelt LEV dat Zwollenaren een stad verdienen die creativiteit en ondernemerschap aanjaagt. ‘Een stad die bruist van activiteiten en de frisse energie van jongeren, studenten en jonge gezinnen. Een stad die duurzame ambities toont en trots is op haar geschiedenis. Een stad van betrokken en initiatiefrijke burgers met een sociaal gezicht. Een stad die daarbij reëel kijkt naar de financiële uitdagingen voor de komende jaren.’ ‘De positieve drive van LEV is nodig in de gemeenteraad’, zo weet lijsttrekker Sibrand Hofstra. ‘Wij willen dat onze opwinding overslaat op de stad en de Zwolse politici. Door de ingespeelde politieke verhoudingen wint behoudzucht het in Zwolle op voorhand van de verbeelding. De Zwolse politiek moet spannender worden.’

Op www.zwolleverdientlev.nl staat het volledige partijprogramma van LEV.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. haha. leuke woordgrap Wichert. LEV is de nationale munt van Bulgarije en betekent in het Hebreeuws ‘Hart’. Dus er kleeft iets internationaals aan ons.
    We hebben zelf het meest met de woorden LEVendigheid en lef. Dus ja, Dick, als we de politiek in Zwolle te grijs en voorzichtig vinden, moeten we zelf zo duidelijk en kleurrijk mogelijk proberen te zijn. Verder hebben we onze eigen voelsprieten in de stad bij creatieve, ondernemende en (soms) jonge mensen, dus we zullen hun ideeën en ervaringen inbrengen in de raad. Dat alles zorgt vast voor spannende politiek!


    ⚠️ Meld

  2. @ Sibrand, mooi dat jullie dat streven van “kleurrijker, sexiër, spannender en LEVendiger maken niet verzwakt hebben. Hebben jullie ook een speciale binding met het Hebreeuws, omdat “lev” daar een hele mooie betekenis heeft?


    ⚠️ Meld

Reageer