Ontruiming bij supermarkt AH Stadshagen

Zwolle – In het filiaal van de AH aan de Wade in de wijk Stadshagen is maandagmorgen tegen 12.00 uur lichte paniek ontstaan nadat een vreemde geur was waargenomen. De ongeveer 20 aanwezige klanten en personeel moesten het winkelpand verlaten. Vier kassières zijn in het Gezondheidshuis van Stadshagen opgevangen nadat ze onwel waren geworden.

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_2.jpg

Volgens een ooggetuige moest iedereen de supermarkt verlaten, nadat er in de winkel een vreemde scherpe geur was geroken, en enkele kassières onwel waren geworden. De omgeving van de winkel werd direkt afgezet. Ter plaatse was veel politie en brandweer aanwezig om eventuele risico’s in het winkelgebied in goede banen te leiden. Na een half uur bleek dat er verder niets ernstigs aan de hand was. In het pand vonden metingen plaats om de oorzaak van de geur te lokaliseren.

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_1.jpg

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_4.jpg

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_3.jpg

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_5.jpg

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_6.jpg

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_7.jpg

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Zo snel slaat het niet over naar C-1000, Plantje. Vermoed dat Nagelmaeker er een rookbommetje naar binnen heeft gesmeten.

  Vreemd dat er geen rook is gesignaleerd, dacht eerst dat sommige klagers (erboven) werden uitgerookt.

  Wel hopen dat de vier cassi?res weer snel hersteld zijn.


  Maak melding

 2. 3fm nieuws: Verslaggever van RTV Twente over dit topic:
  Er waren ongeveer 20 mensen aanwezig, 3 medewerkers onwel; daar gaat het goed mee. Alleen AH is afgesloten.

  Als hun verslag op de nationale radio komt, dan willen ze wel dat spul van RTV TWENTE
  >:(


  Maak melding

 3. Was ook in de winkel maar je rook niets en er was geen paniek.Iedereen bleef rustig ook toen er bekent was dat de brandweer kwam.Het personeel was ook rustig en gingen door met hun werk totdat de brandweer er was.Merkte wel dat mijn mijn ogen tranen en jeukerig werd


  Maak melding

 4. @Dick…en daar is niets mis mee, zo werkt het in de media. CNN neemt alles van de NOS over, de NOS van RTV Oost, RTV Oost van de lokale omroepen.


  Maak melding

 5. Heb het aan de lijve ondervonden erik, toen (de bleek later) erg vriendelijk Mariëlle V. van de Sensator, meeschreef uit een interview voor LOZ. Letterlijke woorden, zei zei dat het haar woorden waren. Vond het “jatten”, maar laat maar. Volgens mij moet ze 1 dezer dagen trouwens een kleine krijgen En…..de uiterst sympatieke Gert v. D. gaat emigreren naar het land van Sylvo B……hekk’n lossss dussss. Wel jammer!


  Maak melding

 6. alle krantenredacties kijken de hele dag tv en luisteren radio, op zoek naar nieuws, dat is hun taak. Netjes is dan wel om ‘aldus dick op LOZ’ erbij te zetten.
  anyway…


  Maak melding

 7. Niet dat het hier mee te maken zal hebben, maar ik vind in de AH in Stadshagen al vanaf het begin dat ze daar zitten een nare geur hangen bij de ingang… Zal het schoonmaakmiddel wel zijn, maar dat is voor mij reden om er snel in en er heeeeeel snel weer uit te gaan. Kunnen ze daar ook gelijk naar kijken/meten/etc.?


  Maak melding

 8. Zal zeker Nagelmaeker van de C1000 kunnen zijn met zijn rookbommetjes, die probeert via zijn eiland alles naar zich toe te trekken…..in zijn ééntje. Dus deze middag had hij eindelijk klanten die de laatste tijd al erg terugliepen. De pipi acties hielpen niks, het circus was niet een echt succes en zoals vele zaken geregeld door de “C1000” Nagelmaeker. Het word ook tijd voor andere supermarkten in Stadshagen. Nu heb je alleen de Ah en de C1000, maar deze zijn beide van Ahold. Dus partners en geen concurenten. Maar volgens mij zijn ze daar ook al hard mee bezig.
  Spijt me dat ik een totaal ander onderwerp verzand……


  Maak melding

 9. Och, weinig mis met het onderwerp Bassie. Nagelmaeker is in elk geval fanatiek genoeg. Hij trekt ook e.e.a. in de winkeliersvereniging. Maar als je even wacht komt Plantman er wel in….uurtje of 6-7 misschien? Hij weet er wel meer van 8)


  Maak melding

 10. Hij trekt misschien maar niet in de winkeliers vereniging
  Het is een einzelganger en werkt voornamelijk uit eigenbelang en niet voor het verenigings belang. Maar dat is mijn mening, wie ben ik.

  Wil hier verder geen woorden aan vuil maken, ik vind alleen dat er een andere concurerende supermarkt moet komen. Daar is ook veel vraag naar en zal er ook zeker komen. Maar dit is allemaal voor een ander onderwerp.;);););):o


  Maak melding

 11. Als er uberhaupt al mensen overlopen van C1000 naar AH, dan kan dat weinig kwaad volgens mij. Bij de C1000 is het soms stervensdruk. Een paar klanten minder zal vast geen probleem zijn. Maar goed, ALS…

  Nagelmaeker is goed bezig vind ik. Er actief met leuke activiteiten die uitgaan vanuit het winkelcentrum.
  Maar meer. Afgelopen zondag stond hij met nog iemand (van een andere zaak) de winkelstraat deels sneeuwvrij te maken voor de volgende dag.

  WFvN blijft voorlopig lekker bij de C1000 kopen zoals hij al jáááren doet.


  Maak melding

 12. Er is dus van alles geconstateerd, maar uiteindelijk niets opgelost! Dit kost bakken met gemeenschapsgeld en de volgende keer rukken politie en brandweer weer voor jan met de korte achternaam uit.


  Maak melding

 13. Nu heb je alleen de Ah en de C1000, maar deze zijn beide van Ahold.

  C1000 Is bij mijn weten nog altijd Schuitema.

  Maar als je even wacht komt Plantman er wel in….uurtje of 6-7 misschien? Hij weet er wel meer van

  Ik wil hier als laatste off topic reactie van mijn kant nog wel even op ingaan. Uiteraard met de mededeling dat ik er verder niet op inga. (En dan niet op een manier zoals een politicus zegt “Geen commentaar”)
  Ik weet niets van zaken zoals Bassie ze voorspiegelt. Ik wil er eigenlijk ook niets van weten. Dit lijkt me niet de plaats om erover te discussiëren en ik ben ook niet de persoon om dit mee te bespreken.

  Ik neem aan, dat jullie begrijpen dat ik er op deze manier mee omga.


  Maak melding

 14. @ verdieping er was toch iets aan de hand, er werden mensen onwel.
  Wat een rare reactie weer van je.Wat moet er dan gebeuren, oh er worden cassieres onwel, we voeren haar af volgende graag.
  Weet niet wat voor werk jij doet, maar als ze een vermoeden hebben van een bepaald probleem, heb jij toch ook graag dat er controle’s plaats vinden door de juiste instantie’s

  Heb zelf ook een x 5 uur op een postkamer gezeten, waar ik die ochtend toevallig hielp (te weinig mensen en ik werk op een andere afdeling van facilitair) en ja hoor een grapjas had wit poeder in een envelope gedaan die ik open maakte. Je kunt dit dan negeren, maar ja zo waren de afspraken niet, dus dan worden alle afgesproken protocollen ingeschakeld. En achteraf voor niets. Maar wat doe je je zelf aan als het toch iets van antrax blijkt te zijn, en je hebt het genegeerd.


  Maak melding

 15. @inrid
  Wat was er dan aan de hand? er is niets opgelost en de kans dat er weer een vreemd luchtje gaat hangen is zeer groot. moeten politie en brandweer maar dan tot in den treure uitrukken om zich on-the-spot maar achter de oren te krabben? Ik lees niets over een vervolg, een eventueel verder onderzoek oid. zo kunnen we wel aan de gang blijven.
  ik moet zeggen dat ik het heel knap van je vindt dat je zo professioneel de protocollen hebt gevolgd tijdens het openscheuren van die envelop.


  Maak melding

 16. Ik denk dat nu van AH verwacht word dat ze verder actie ondernemen,c.q. de pandeigenaar inschakelen en onderzoeken gaan doen. En ja als er morgen weer mensen onwel worden kun je toch niet denken oh alweer, het kan hooguit zijn dat je iets afwachtender word, als BHV’er eerst de mensen naar buiten begeleid, en dan verder beslissingen neemt.


  Maak melding

 17. @Verdieping:

  Bericht door Admin., op 11 januari 2010 om 20:46
  Metingen hebben geen resultaat opgeleverd. De dienst Bouw en woningtoezicht doet een controle op het luchtverversingssysteem.

  Dus wel een vervolg.


  Maak melding

 18. Ik liep vanmorgen door de winkelstraat. Een enorme meurgeur hing er rond. Ik dacht meteen aan de AH. Maar de geur drong tot me door: heet rubber. Eenmaal bij de kaasboer schoenmaker wist ik het weer: díe stank komt niet van de AH maar van die schoenmaker.
  Ben wel benieuwd wat het nou was bij de AH en wat de oorzaak was.


  Maak melding

 19. Nee, geen lijm wat ik daar ruik. Ik gok echt op verbrand rubber. Bijvoorbeeld door het op maat maken van zolen als ze net nieuw onder een hak gezet zijn ofzo.


  Maak melding

 20. Bericht door verdieping, op 13 januari 2010 om 14:05
  @plantje
  ik lees niets over een conclusie. dus dit is een afgedane zaak zonder oplossing.

  Jeetje…

  Er staat toch:

  De dienst Bouw en woningtoezicht doet een controle op het luchtverversingssysteem.

  ?!?

  Misschien is het nog te vroeg voor een conclusie? Misschien moeten ze de controle nog gaan doen?

  Er staat helemaaaaal niet, dat de zaak is afgedaan!

  Het is heel simpel:
  1) Vreemde lucht geconstateerd
  2) Wat mensen onwel geworden
  3) Politie en brandweer ingeschakeld om te kijken of er een direct gevaar is en indien dat het geval is oorzaak opsporen en probleem verhelpen.
  4) Er is geen direct gevaar gebleken
  5) De dienst Bouw en woningtoezicht doet een controle op het luchtverversingssysteem.

  Ik had echt niet verwacht, dat ik de zaken die er al overduidelijk beschreven staan nog eens op deze manier puntsgewijs zou moeten herhalen.

  Zullen we gewoon wachten op de conclusie? En Weblog Zwolle een beetje kennende zet de admin deze er ook nog wel even neer als deze bekend wordt.


  Maak melding

 21. Bij het Luchtverversingssysteem is ook niets gevonden. De winkel is nu ‘veilig’, maar gaat zelf verder onderzoeken wat de oorzaak is geweest. Het bedrijf dat de winkelinrichting bij de AH verzorgd gaat nu onderzoek doen.


  Maak melding

 22. Wat misshien tijd voor appart onderwerp over de C1000 Neagelmaker in Stadshagen. Komt er veel los denk ik.
  Misschien komt dit onderwerp ooit aan bod…who noses …!


  Maak melding

Reageer