LWL heeft nog niet voldoende steunverklaringen

Zwolle – Met de verkiezingen in aantocht heeft de lokale partij Lijst Willem Lucht de balans opgemaakt, en heeft een lijst samengesteld van namen waarvan de partij de zekerheid heeft dat ze een steunverklaring willen laten ondertekenen op het stadskantoor aan het Lubeckplein 2 te Zwolle. De partij heeft nog niet het gewenste aantal van 30 verklaringen en zoekt met spoed mensen die een steunverklaring willen tekenen. Als het aantal van 30 verklaringen niet wordt gehaald mag de LWL niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Omdat bij de vorige raadsverkiezingen geen zetel werd gehaald is het de laatste kans voor de LWL om mee te dingen. Een volgende keer is deelname niet meer mogelijk.
Vanaf dinsdag 12 januari tot en met 18 januari 2010, behalve het weekend elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur en donderdag tot 19.00 uur, kunnen de steunverklaringen ingeleverd worden. Partijleider Willem Lucht laat weten 16 mensen te hebben gevonden waarvan zeker is dat ze een steunverklaring willen laten tekenen en ondertekenen. De LWL is op zoek naar een mensen die een steunverklaring willen tekenen en willen laten tekenen op het stadskantoor. Willem Lucht biedt geïnteresseerden die geen vervoer hebben gratis aan te halen en te brengen vanaf huis naar het stadskantoor en weer retour naar huis. Een eerdere oproep, om een financiële vergoeding voor een steunverklaring te geven, werd door het Bureau Verkiezingen afgekeurd. Lucht zegt dat het plaatsen van de handtekening geen kosten met zich meebrengt. Verder worden mensen dan geen lid van de LWL en er volgen geen nadere verplichtingen.

Vanaf vandaag 11 januari 2010 organiseert de LWL elke avond vanaf 19.00 uur een Open Huis aan de Meidoornlaan 24 in Berkum Zwolle.
De LWL is te bereiken onder de telefoonnummers 038-4544143 / 06-29444249 24 uur per dag bereikbaar of via email willemlucht@home.nl.
Artikel delen:
Reacties 39
 1. wat niet is kan nog komen,al is het kort dag en weggegooide tijd.Bewondering voor je doorzettingsvermogen,maar wees niet al te telleurgesteld als je het niet redt,want zo is de basis wel heel smal


  Maak melding

 2. @ Wichert.

  Aan zijn doorzettingsvermogen zal het niet liggen.
  Maar jij weet ook dat er meer voor nodig is.

  Met de verkiezingen in het vooruitzicht zul je als partij je beste visite kaartje moeten presenteren.

  Daar hoort ook een website bij te zijn,die de kiezer aanspreekt..
  Bij de website van Willem lopen de evt zoekende kiezers toch gillend weg.

  Die referen wel hetgeen wat ze daar krijgen te lezen aan de partij.
  En of dat nu zo uitnodigend is naar nieuwe leden betwijfel ik.


  Maak melding

 3. Ik zou het geen doorzettingsvermogen willen noemen… Eerder het niet onder ogen willen zien van de realiteit. Als de LWL al niet eens 30 steunverklaringen bij elkaar kan krijgen, hoeveel stemmen denken ze dan tijdens de verkiezing te krijgen? Met alle respect denk ik dat deze heren hun energie beter ergens anders in kunnen gaan steken.


  Maak melding

 4. Er is al genoeg te lachen zonder de moppentrommel Dick.

  Die 2 guppies is een prima vervanging ervoor. 😀

  Je kan natuurlijk dan ook je steunverklaring tekenen en inleveren 😉


  Maak melding

 5. Jasper heeft hiermee een punt. Alhoewel… ik vind het wel lachwekkend hoe hij handelt en wandelt. Maar echt serieus nemen, nee dat niet!
  Ik wens hem desondanks wel succes en verkiezingsplezier.8)


  Maak melding

 6. Komaan mensen niet altijd zo negatief over mij en de lwl. geef het eens een kans, je zal niet teleurgesteld worden!! Ik heb meer in mijn mars dan mensen denken! Trouwens de teller staat inmiddels op 18 dus we gaan de goede kant op. Ik heb mijn uiterlijk niet mee maar daar gaat het toch niet om ofwel??
  groeten, willem lucht.


  Maak melding

 7. Maak je daar maar geen zorgen over Willem. JP balkenende zal vast ook niet z’n stemmen gekregen hebben vanwege z’n buitengewoon knappe vertoning. En het persoontje Geert Wilders heeft vast ook geen stemmen vanwege z’n moderne kapsel. Dus ook bij jou: daar zal het vast niet aan liggen.


  Maak melding

 8. zwolse,
  n beetje respect kan ook wel he ,laat iedereen in zn waarde ,t zijn gehandicapte mensen uit ons mooie dorp die ook graag voor vol aangezien willen worden, als je deze guppies noemt kan ik je er zo n hele reeks opnoemen die hier ook voor in aanmerking komen.
  Alsof je de rest van partijen wel serieus kunt nemen.


  Maak melding

 9. bonny,
  de onderste helft van t aanplakbord is voor L.W.L ,laat de trap staan aub.

  Dit is een opmrking van jou hoeveel respect toont dit dan, jij maakt er ook een lachertje van.
  De pot verwijd de ketel denk ik.


  Maak melding

 10. @ Bonny.

  Als je het goed gevolgd hebt ,had je kunnen weten dat ik hier 2 anderen mee bedoel.

  Ik ben de laatste die met gehandicapten spot.

  En voor de duidelijkheid, ik bedoel er Sjakel en Kleinganssei mee.

  En wat Ingrid hierboven zei,steek hand eerst in eigen boezem voordat je anderen verwijten maakt.


  Maak melding

 11. moeten we dit nog serieus nemen Willem hou de eer aan jezelf en kap er mee. Het wordt een zielige vertoning en niemand neemt je nog serieus.


  Maak melding

 12. @ Willem Lucht: Tuurlijk geef ik je een kans. Van mij mag iedereen een partij oprichten, die vrijheid hebben we.
  Maar wel serieus blijven, wanneer je moeite hebt met voldoende stemverklaringen is dat niet leuk. Je moet jezelf dan wel afvragen of het dan nog nut heeft de lokale politiek in te gaan.
  Uiterlijk is nooit een onderwerp van discussie.  Maak melding

 13. Willem, geen kwaad woord, zeker niet over validiteit of uiterlijk, de bedoelingen lijken me goed. Maar ik vraag me serieus af hoeveel stemmen je denkt te halen bij de verkiezingen als het je zoveel moeite kost om 30 steunverklaringen te krijgen. Creëer je niet je eigen teleurstelling?


  Maak melding

 14. Willem blijkt ondernemend en politiek actief.
  Mensen die voor hun mening uit durven komen én dat op de kaart willen zetten zijn de prijzen. Dat behoeft geen betoog!

  In een democratie is het uiteindelijk aan de burgers wie er op de lijst komen te staan en/of een stem zullen krijgen.
  Ik neem aan dat Willem dat zelf ook al lang weet en zeker beter dan ik.

  Ondanks de (nog) magere resultaten wens ik Willem succes en ik ga er van uit dat Willem ook kan omgaan met het feit dat het niet meevalt om met de gevestigde partijen te concureren.

  Politiek wordt ook duur verkocht en aangeprezen. Een flink butget voor promotie is eigenlijk onmisbaar.  Maak melding

 15. Als je op een bevolkingsaantal van 120.000 inwoners nog geen 30 handtekeningen kunt verzamelen moet je toch vaststellen dat er geen behoefte is aan nog een lijst Trudy Kistenmaker erbij en kun je beter een krantenwijk nemen toch?
  Als ik mn alleen al mn eigen familie en kennissenkring langs zou gaan had ik ze al bij elkaar.


  Maak melding

 16. Hallo kameraden, even het allerlaatste nieuws van het lwl front: vanmorgen was ik in het stadskantoor en heb de eerste steunverklaringen al binnen!! Ik wil alle mensen bedanken voor hun reaktie’s hierzo, negatief of positief, gelukkig hebben we allemaal een vrije wil en mogen we die ook gebruiken, dat is in mijn ogen een heilig goed wat hoog gehouden dient te worden. Mazzel mensen, allemaal de groeten;
  willem lucht, lwl zwolle.


  Maak melding

 17. Graag gedaan Zorba. Vond dit trouwens een beresterk, vrolijkmakend en zwoel optreden van je

  Ontopic…Willem krijg ze wel die steunverklaringen. Toch het begin van een droom uitgekomen. Hoewel het mijn lijst niet is: succes Willem!


  Maak melding

 18. Een eerdere oproep, om een financiële vergoeding voor een steunverklaring te geven, werd door het Bureau Verkiezingen afgekeurd.
  -> Als je mensen wilt/moet (om-)kopen dan is er echt iets niet pluis.
  Wel een manier om stemmen te krijgen trouwens – elke junk is geinteresseerd…  Maak melding

 19. Waar ik overigens wel voorstander van ben is dat je bij het uitbrengen van je stem 50 euro krijgt als beloning.
  Opkomst wordt dan in ieder geval een stuk hoger.

  Of ziet men dat ook weer als omkoping?


  Maak melding

Reageer