Info. over zelfstandig ondernemerschap in Holtenbroek

Zwolle – In wijkcentrum Holtenbroek vindt dinsdagavond 19 januari aanstaande een informatiebijeenkomst plaats over zelfstandig ondernemerschap. De bijeenkomst, bedoeld voor iedereen in Holtenbroek die een eigen onderneming wil starten, begint om 20.00 uur en is onderdeel van het project ‘Kleinschalige bedrijvigheid’.

Tijdens de bijeenkomst worden presentaties gegeven door het Regionaal bureau zelfstandigen (Rbz), UWV WERKbedrijf, Kamer van Koophandel en Ondernemersklankbord. Na afloop van de presentaties kunnen de bezoekers met medewerkers van deze instanties in gesprek gaan. Ook kunnen de bezoekers zich aanmelden voor het vervolgtraject. De bedoeling is elke deelnemer zo goed mogelijk te begeleiden naar het zelfstandig ondernemerschap. Het Rbz heeft daarvoor verschillende mogelijkheden. Zo kan het Rbz helpen bij het opstellen van een ondernemingsplan, financieringen verstrekken en helpen bij de kredietaanvraag. Als de starter eenmaal een eigen bedrijf heeft, biedt het Rbz nog een tijd begeleiding.

De bijeenkomst van 19 januari aanstaande is speciaal bedoeld voor mensen die in Holtenbroek wonen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Mensen die in een andere Zwolse wijk wonen en die als zelfstandig ondernemer aan de slag willen, kunnen ook door het Rbz worden begeleid. Zij kunnen contact opnemen met het Rbz via telefoonnummer (038) 498 4406 of info@rbzzwolle.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.rbzzwolle.nl.

In 2007 is gestart met het project ‘Samen gaan voor de Palestrinalaan’. SWZ, deltaWonen, politie, TRAVERS en de gemeente Zwolle werken daarin nauw samen aan het veiliger en leefbaarder maken van de Palestrinalaan. Eén van de thema´s is werk en scholing, waaruit het project ‘Kleinschalige bedrijvigheid’ is ontstaan. In dit project wordt samengewerkt door Rbz, Travers, SWZ, deltaWonen, Deltion College en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer