Druk weekend voor winterdienst ROVA

Zwolle – De winterdienst van ROVA had zich voorbereid op een sneeuwrijk weekend. En dat was maar goed ook, want toen het zaterdag volop begon te sneeuwen, stond de eerste ploeg paraat om meteen de weg op te gaan. In eerste instantie om de wegen schoon te schuiven en borstelen en toen het ophield met sneeuwen, zout op de wegen te strooien. Het resultaat is dat de wegen in Zwolle maandag goed berijdbaar zijn.

07-01-2010_zoutopslag_rova_2.jpg

De winterdienst van ROVA was het afgelopen weekend in drie ploegen ruim 36 uur continu in touw. Zaterdagmiddag rond 12.00 uur ging de eerste ploeg op pad om de verse sneeuw van de straten te schuiven en te borstelen. Tot diep in de nacht waren de medewerkers van ROVA en een aantal medewerkers van de gemeente Zwolle hier mee bezig. Met name de vorming van sneeuwduinen door de harde wind zorgde ervoor dat er zich steeds sneeuw ophoopte op een aantal wegen. Toen het ophield met sneeuwen en de straten waren geveegd, werd meteen een laag zout op de wegen gestrooid. Dit werd zondagavond nog een keer herhaald. Alle straten die in het strooiplan van de gemeente Zwolle zijn opgenomen waren om 21.00 uur gestrooid. 

Door de strategie van eerst vegen en borstelen en vervolgens strooien is minder zout nodig. Omdat er vrijdag nog een lading zout binnenkwam bij ROVA, is de voorraad na het weekend redelijk op peil. De komende week wordt er weinig sneeuw verwacht, maar het blijft wel vriezen. Om bevriezing van de natte straten te voorkomen moet ROVA blijven strooien. Door het strooien te concentreren op knelpunten, kan ROVA de komende dagen met haar beperkte voorraad rondkomen.   

Niet alleen de winterdienstmedewerkers merken de gevolgen van deze winter. Ook de medewerkers van de afvalinzameling van ROVA moeten alle zeilen bijzetten om hun werk te kunnen doen. Met name in straten die niet in het strooiplan staan is het moeilijk manoeuvreren door de gladheid. Tot nu kunnen zij het afval echter op de juiste inzameldag inzamelen.

         

   

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Eindelijk werd er eens op tijd begonnen met schuiven nu was het te minste te doen om op de doorgaande wegen te rijden, graag bij een volgende sneeuw periode direct sneeuwschuiven a.u.b. gemeente zwolle:D:D:D:D


    ⚠️ Meld

  2. Op Zondagochtend rond half negen kwam ik al strooiwagens en buldozers tegen die de wegen vrij aan het maken waren.

    Hulde voor deze mensen.
    :D:D


    ⚠️ Meld

Reageer