Popfront Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Popfront is al meer dan 25 jaar dé plek voor bands, muzikanten en muziekliefhebbers in Zwolle en omgeving. Popfront biedt oefenruimtes, heeft een studio, programmeert optredens in diverse stijlen en heeft een muziekcafé dat dagelijks is geopend. Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter Popfront. Op verschillende vlakken zoekt Popfront versterking.

Muzikanten en muziekliefhebbers zijn dagelijks welkom in het café, waar in het weekend ook regelmatig optredens plaatsvinden. Dit zijn vooral optredens van beginnende bands en de toegang is altijd gratis. Popfront heeft eigen geluidsmedewerkers die zorgen voor licht en geluid bij de optredens. De geluidsploeg zoekt nieuwe vrijwilligers. Ervaring met zaalgeluid of apparatuur is niet vereist, enthousiasme is wel wenselijk. Via een interne cursus doen nieuwe geluidstechnici ervaring op.

Het muziekcafé in Popfront wordt gerund door een groep vrijwilligers. De barploeg is ook op zoek naar nieuwe collega’s. De barmedewerkers zorgen ervoor dat het café acht dagdelen per week (maandag- tot en met zaterdagavond, zaterdag- en zondagmiddag) is geopend. Ook hier geldt dat ervaring niet nodig is. Dat geldt wel voor affiniteit met muziek en belangstelling voor de bezoekers. Gastvrijheid en plezier staan voorop. 

Verder is Popfront op zoek naar Programmeur pop/rock. Popfront programmeert optredens in diverse muzikale stijlen, waarvan pop/rock er één is. De programmeur luistert naar binnengekomen demo’s, houdt in de gaten hoe bands in de oefenruimtes zich ontwikkelen, bezoekt eventueel optredens en heeft uiteraard affiniteit met rockmuziek in de breedste zin van het woord. De functie vergt ook organisatietalent en goed kunnen omgaan met budgetten is eveneens noodzakelijk.

Meer informatie over de vacatures is verkrijgbaar bij de commissievoorzitters. Ze zijn per e-mail bereikbaar. Geluidsmedewerkers kunnen mailen naar techniek@popfront.nl, het adres van de barploeg is bar@popfront.nl en voor de functie van programmeur pop/rock is het contractadres programmeur@popfront.nl. Binnenlopen in Popfront kan natuurlijk ook. Het muziekcafé is doordeweeks vanaf 19.30 uur geopend, in het weekend vanaf 14.00 uur. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer