Openingstijden van de PGB Vacaturebank wijzigen

Zwolle – De PGB Vacaturebank is vanaf 2010 geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Bij de PGB Vacaturebank, ondergebracht bij Steunpunt Informele Zorg in Zwolle, kunnen ontvangers van een persoonsgebonden budget (PGB) een oproep plaatsen voor zorg, hulp en begeleiding. Werkzoekenden kunnen er terecht voor vacatures. De vacaturebank brengt vraag en aanbod bij elkaar; de hulpvrager en sollicitant onderhandelen zelf over uren, tijden en verdiensten.

Op grond van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) kunnen langdurig zieken, mensen met een handicap en ouderen een persoonsgebonden budget aanvragen. Via deze financiële regeling kunnen zij zelf hulp en begeleiding ‘op maat’ inkopen, bijvoorbeeld via de PGB Vacaturebank in Zwolle.  

Het aanbod van de PGB Vacaturebank kan variëren. Bijvoorbeeld hulp bij medicijngebruik, de persoonlijke verzorging van een oudere, huiswerkbegeleiding, een helpende hand bij de verzorging van een gehandicapt kind of (licht) huishoudelijk werk. Het betreft hier vele, leuke parttime banen, waarmee de vacaturebank mikt op een brede doelgroep van mensen die belangstelling hebben voor een klein dienstverband. Het kan gaan om een student die een bijbaan zoekt of bijvoorbeeld een verpleegkundige die zijn of haar tijd zelf wil kunnen indelen.

De PGB Vacaturebank is ondergebracht bij Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle. Het bezoekadres is Assendorperstraat 48. Belangstellenden van vijftien jaar en ouder kunnen zich elke dinsdag- en donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur inschrijven, tegen betaling van € 2,50. Bellen voor meer informatie of een afspraak maken voor een andere dag kan ook: 038 422 52 00, info@informelezorgzwolle.nl. Vraag naar Nieske Huisman of Mieke Voswijk, coördinatoren Informele Zorg. Kijk voor meer informatie op www.informelezorgzwolle.nl. 

Artikel delen:

Reageer