Ulu moskee gaat naar Holtenbroek

Zwolle – Het pand aan de Gombertstraat 340 wordt onderhands aan de Islamitische Stichting Nederland voor het vestigen van de Ulu moskee. Het college van burgemeester en wethouders nam vandaag een principebesluit en informeert de gemeenteraad daarover.

De Ulu-moskee is nu nog gevestigd aan de Coetsstraat, echter door de toename van het aantal leden is deze locatie te klein geworden. Het bestuur is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Volgens het gemeentebestuur past de moskee goed in de wijk Holtenbroek. Hier woont een groot deel van de leden van de moskee. Bovendien is aan de Gombertstraat ruimte voor andere functies zoals volwasseneneducatie, kinderopvang en begeleiding van jongeren. Eind 2009 zijn de direct omwonenden en andere geïnteresseerden over de plannen geïnformeerd door het moskeebestuur en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het college van Zwolle heeft definitief besloten tot onderhandse verkoop van grond en opstallen van de locatie Gombertstraat 340 aan de Islamitische Stichting Nederland voor de verplaatsing van de Ulu Moskee.


    Maak melding

Reageer