Scoutinggroep zamelt 2 miljoen kilo oud papier in

Zwolle – De Zwolse scoutinggroep Hopman Kippersgroep zamelt sinds september 1997 in een groot gedeelte van Stadshagen oud papier in. Gedurende de eerste  jaren werd met aanhangers, in de toen nog jonge wijk, het papier ingezameld.

In april 2008 is de scoutinggroep, in nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle en ROVA, overgestapt op inzameling van oud papier via de blauwe containers.  Het inzamelen heeft geleid tot een enorme stijging van het aantal kilo’s. In twee jaar tijd is het ingezameld aantal kilo’s oud papier verdubbeld. In het jaar 2009 hebben de scouts ruim 515.000 kilo in Stadshagen ingezameld en gaan daarmee over de magische grens van 2 miljoen kilo. Om de eerste mijlpaal van 1 miljoen kilo te bereiken werd 10 jaar over gedaan; de tweede mijlpaal werd bereikt in slecht 2 jaar en drie maanden. Vastgesteld kan worden dat het inzamelen van papier in Stadshagen een succesverhaal is geworden.

Mede dankzij deze actie is het voor de Hopman Kippersgroep mogelijk om de contributies laag te houden en de 125 jeugdleden (van 5 tot 23 jaar) gebruik te laten maken van het clubgebouw ‘Grote Beer’ aan de Peterskampweg vlakbij de Mastenbroekerbrug in de wijkendriehoek Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed idee, zo’n blauwe container. Ik vond het zowiezo een goed idee. Wel een extra container erbij, maar je hebt je oude papier niet meer een doos in de schuur, waar het toch altijd in de weg staat. Of het staat aan de kant van de weg en de kids uit de buurt trekken alles eruit en ga zo maar door. Het is even wennen maar het levert dus ook genoeg op!!;)


    Maak melding

Reageer