Plusgroep Zwolle

Zwolle – De plek waar hoogbegaafde kinderen worden uitgedaagd om samen met andere hoogbegaafde kinderen creatief en actief bezig te zijn. Op 27 januari start weer een nieuwe periode van 18 bijeenkomsten van Plusgroep Zwolle. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

In Plusgroep Zwolle doen hoogbegaafde kinderen contacten op met andere kinderen die een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau hebben. Hierdoor worden de sociale vaardigheden geoefend en zal het zelfvertrouwen worden opgebouwd. In Plusgroep Zwolle wordt ook gebruik gemaakt van het programma ‘Welkom in mijn Wereld’ en het KIEW begeleidingssysteem. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die deelnemen aan een plusgroep op termijn beter in hun vel gaan zitten en daardoor meer plezier krijgen in leren en leven.

Plusgroep Zwolle is onderdeel van advies en begeleidingsbureau ‘GelukkigHB’.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.gelukkighb.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik ben een keer op werkbezoek geweest. Het is hard nodig dat er aanvullende aandacht is voor deze groep leerlingen.
  Nog beter is goed onderwijs in Zwolle. Deze groep leerlingen laten functioneren binnen het reguliere onderwijs. Ik heb begrepen dat er aan gewerkt wordt. Tot dat moment gaan er leerlingen naar scholen buiten Zwolle, zonder dat de ouders voor een vergoeding van de kosten in aanmerking komen. Ik vind dat jammer en probeer dat te veranderen.


  ⚠️ Meld

 2. Mijn kinderen hebben hier ook opgezeten. Fantastische begeleiding en voor mijn kinderen waren die 2 uur per week een eerste levens behoefte.
  “gelukkig” gaan ze nu naar passend onderwijs ver buiten Zwolle. En daar zijn ze wel gelukkig.
  De ijsselgroep heeft inmiddels schriftelijk bevestigd dat er in Zwolle geen passend onderwijs is voor hoogbegaafde kinderen en voor full-time passend onderwijs zijn deze kinderen aan gewezen op Dronten.


  ⚠️ Meld

Reageer