FC Zwolle verliest van vv Berkum

Zwolle – FC Zwolle heeft dinsdagavond verrassend de oefenwedstrijd tegen vv Berkum verloren. Het Zwols duel eindige in het Oosterenkstadion in 1-2.

Na een trainingskamp van FC Zwolle in het Duitse Hennef trad de Zwolse eerstedivisionist dinsdag aan tegen hoofdklasser vv Berkum. De eerste 20 minuten waren duidelijke voor FC Zwolle maar kon keeper Mathijs Bouwhuis niet in verlegenheid brengen. Berkum was vooral zoekende na weken zonder training in verband met de zware sneeuwval. Na een half uur spelen kwam Berkum steeds beter in haar spel, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Twee standaardsituaties zorgden aan beide kanten nog wel voor gevaar. De tweede helft een zelfde soort beeld. FC Zwolle drong aan maar was niet bij machte om echte kansen te creëren. Berkum daarentegen was een aantal keer gevaarlijk in de counter. In de 78e minuut kwam FC Zwolle op voorsprong door een doelpunt van Danny Schreurs. Toen enkele minuten later Berkum met tien man verder moest, omdat Chris van der Meulen na zijn tweede gele kaart vroegtijdig mocht gaan douchen, leek de wedstrijd gespeeld. Berkum kwam echter verrassend door een doelpunt van Jean Paul Ndizeye in de 83e minuut terug. Berkum wist zelfs vlak voor tijd door een doelpunt van Randy van der Weide de volle winst naar zich toe te trekken.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Een schitterende overwinning van onze boys uit het groenste dorp van de stad. Teleurstellend voor de FC en nu moet ook maar eens de knoop worden doorgehakt over die 500000 euro gemeenschapsgeld die zonodig in dit prestatie loze elftal moet worden gepompt.


  Maak melding

 2. @verdieping

  Deze opmerking kon ook niet uitblijven.
  Volgens mij vergeet jij dat dit een oefenpot is, waarschijnlijk jongens rust kregen, en ze er gewoon moeten staan als het er echt om gaat.
  Om nu maar te zeggen dat ze door een oefenpot geen gemeenschapsgeld zouden moeten krijgen vind ik wel erg krom gedacht šŸ˜®


  Maak melding

 3. Jongens rust geven? De sterkste elf speelden 90 minuten bij de FC, met Boer, Lopes, Botteghin, Slot, van der Haar, Kras ..Dit terwijl Berkum bij rust al 6 keer wisselde waaronder een A-junior en meerdere spelers die meer in het 2e spelen dan in het 1e…Berkum ervaarde als zo’n oefenpotje dat het zelfs de keeper nog wisselde.
  Het is schande van de plaatselijke FC


  Maak melding

 4. Teleurstellend voor de FC en nu moet ook maar eens de knoop worden doorgehakt over die 500000 euro gemeenschapsgeld die zonodig in dit prestatie loze elftal moet worden gepompt

  Gemeenschapsgeld?
  Verklaar je nader?  Maak melding

 5. Voetballen in het Oosterenkstadion? Alle amateurverenigingen mogen van de gemeente Zwolle niet voetballen op het kunstgras vanwege de winterse omstandigheden en FC Zwolle wel? Wie heeft hier toestemming voor gegeven?


  Maak melding

 6. Rust nodig? ik heb geen verstand van voetbal dat geef ik meteen toe, maar je kunt de 90 minuten fysieke inspanning van voetballers toch lang niet vergelijken met marathonshaatsers of Tour de Francerijders…Voor dit “sterrenteam” zou ik de stadionverlichting nog niet eens aandoen.


  Maak melding

 7. @observer
  Wel eens gehoord van training? Je weet wel, een manier om beter te worden met conditie, techniek en spelwijze.
  Misschien een zwaar trainingskamp gehad?  Maak melding

 8. die zonodig in dit prestatie loze elftal moet worden gepompt.

  Typische weer een loze uitspraak waar de heer Wilders er ook veel van heeft. Gewoon het officiĆ«le bericht niet goed lezen en dan maar iets hard roepen wat helemaal niet klopt. Begon al 3 jaar geleden met het referendum. Dit gebeuren aankondigen als “voor of tegen het stadion” terwijl het gewoon ging over het aantal te plaatsen gokkasten binnen het casino dat in het stadion zit.
  Nu weer doen of de gemeente geld gaat geven aan de FC, terwijl het gewoon gaat om een garantstelling. Er gaat dus helemaal geen geld naar de FC. Maar goed, als je maar hard genoeg brult lopen er vanzelf wel mensen achter je aan. šŸ˜‰


  Maak melding

 9. “een manier om beter te worden met conditie, techniek en spelwijze”

  @Edwin, en wanneer gaan al die inspanningen hun resultaat nou eens opbrengen dan?


  Maak melding

 10. @ Dick Sorry WVF-er, maar Richard luidde de 1-0 in van FC Zwolle in. Die jongen kan alleen op zijn rechterbeen staan, en draaide naar zijn linkerbeen, doorzichtig en te langzaam. Uit dit balverlies scoorde Zwolle een paar seconden later


  Maak melding

 11. @observer

  Een intervalsport met duursporten vergelijken is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Bovendien ligt het gemiddelde spelerssalaris bij FC Zwolle tussen de ?? 32.500 en ?? 65.000, waarvoor de meeste wielrenners en schaatsers hun bed niet uitkomen.

  De inspanningen hebben nu geleid tot een vooralsnog 5de plaats met 9 punten achterstand op de nr. 1.

  22 punten uit de laatste 9 wedstrijden met als klapper de 4-1 uitoverwinning tegen koploper De Graafschap.

  Het gemiddeld toeschouwersaantal ligt rond de 5.000. Een net bezoekersaantal en in lijn met de gestegen toeschouwersaantallen in de Jupiler League die de aantallen van de jaren ’70 weer benaderen.

  @verdieping

  Er is een significant verschil tussen een lening en een garantstelling.

  De eerdere garantstellingen (uit 1999 en 2002) zijn keurig binnen de termijn door FC Zwolle afgelost.

  Het is jammer dat FC Zwolle weer een item is in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Weer een hoop populistisch geleuter in de strijd om de zeteltjes.

  Zwolle is een geweldige stad om te wonen en mijns inziens dragen voorzieningen als een schouwburg en een betaald voetbalclub bij aan het woongenot en de uitstraling.


  Maak melding

 12. @Elrey

  Een betaald voetbalclub hoort bij het woongenot en de uitstraling…?

  Dat is een mening die uiteraard te betwisten valt.

  Volgens mij moet je FC Zwolle zien als bedrijf en voor andere bedrijven gaat de gemeente ook niet garant staan. Je kan er uren over dicussiƫren, maar het komt er gewoon op neer dat FC Zwolle haar uitgaven in lijn moet brengen met haar inkomsten. Niet op te grote voet leven dus!
  Verder is een goede lange termijn visie erg belangrijk, ziehier de hele kwestie Everse: ontslaan, terug en weer ontslaan. Dat getuigt niet echt van een duidelijke structuur en beleid waar goed over nagedacht wordt.

  Bovendien vind ik het nogal wat dat de gemeente garant moet staan voor de liefhebberij van een select gezelschap (want zo mag je 5000 bezoekers op een totaal inwoners van 117.000 wel noemen…). Dat gaat mij dus echt te ver.


  Maak melding

 13. @wouter

  Alles hangt natuurlijk samen met waar je voor kiest. Ik kies voor het behoud van het betaald voetbal in Zwolle zeker omdat een hernieuwd beroep op gemeenschapsgelden onafwendbaar was gelet op de condities van de stadionontwikkeling en omdat het nieuwe bestuur orde op zaken aan het stellen is. Voor de erfenis van het voormalige bestuur is door supporters vooraf al gewaarschuwd.

  Overheidsinvesteringen in lokale voorzieningen zijn altijd discussiabel. De omvang van de gevraagde garantstelling is in ieder geval beperkter van aard dan het verlies dat de gemeente heeft geleden bij andere prestigieuze projecten zoals o.a. het Ecodrome, de Spiegel, de Deltiondeal en de Voorsterpoortontwikkeling. Dat neemt niet weg dat ik van mening ben dat ik liever heb dat de gemeente investeert in dergelijke voorzieningen dan dat zij een nachtwakersstaat maakt terwijl de gemeentelijke lasten doorstijgen.

  Discussies over liefhebberijen zijn altijd subjectief van aard en altijd kwalitatief getint. Je kiest als stad voor een schouwburg, goede onderwijsvoorzieningen, werkgelegenheid en betaald voetbal, of niet.

  Het mag geen uitleg behoeven dat het stadion alleen uitverkocht zal raken als FC Zwolle Eredivisie speelt. Dat hebben de eredivisieseizoenen 2002-2003 en 2003-2004 wel bewezen toen het stadion bij elke thuiswedstrijd uitverkocht was.

  Tenslotte als je tegen elke vorm van overheidssteun bent dan ben je vast ook van mening dat stimuleringsmaatregelen voor starters en de lokale economie per direct moeten worden afgeschaft?


  Maak melding

 14. @wouter

  Over de daadwerkelijke stand van zaken bij FC Zwolle, het volgende:

  In een brief aan sponsoren deelde voorzitter Adriaan Visser deelde een mooie sneer uit naar het voormalige bestuur: “Het bestuur van FC Zwolle is geen one man show”. Ook blijkt dat de one trick ponies uit de voormalige organisatie veelvuldig gebruikt hebben gemaakt van voorfinanciĆ«ring. 600.000 euro uit de begroting van dit seizoen (3.800.000 euro) moest worden aangewend om het begrotingstekort van vorig seizoen (3.500.000 euro) te dichten. Dit betekent dat vorig seizoen slechts 2.900.000 euro gedekt was.

  Aan dit soort Italiaanse boekhoudpraktijken wil het nieuwe bestuur een eind maken door middel van een lening van 500.000 euro op basis van een gemeentelijke garantstelling (500.000 euro die in 5 jaar wordt afbetaald) en door het openen van een rekening courant van 500.000 euro.

  Op 15 januari zal dit worden uiteengezet aan sponsoren en gemeenteraadsleden.

  Het nieuwe bestuur wil het eigen vermogen van FC Zwolle opkrikken. Uit het verleden resteert een negatief eigen vermogen van 845.000 euro. Dit wordt door de inbreng van het roerend goed van FC Zwolle in het stadion (boekhoudkundige waarde 1.000.000 euro)omgezet naar 115.000 euro in de plus.

  Tevens wil het nieuwe bestuur naast het verhogen van de vaste inkomsten uit sponsoring een obligatielening in het leven roepen. Een aandeel kost 2.500 euro en wordt binnen 10 jaar terugbetaald.

  Ook moet er meer uit sponsoring worden gehaald dan voorheen. Zwolle is de sterkste economische regio van Nederland (Elsevieronderzoek, 2009) en dit moeten we terug zien in de clubbegroting. De verantwoordelijke commerciƫle mensen Ard de Graaf en Erik-Jan Lijzen kunnen aan de bak na de sneer van de nieuwe voorzitter in de stentor van november 2009 dat de commerciƫle afdeling een half jaar uit zijn neus heeft lopen peuteren.

  Andere inkomstenbronnen die worden aangeboord zijn acties om de kaartverkoop te stimuleren en het houden van evenementen in het stadion. Wat dat betreft is het positief dat er een nieuwe facilitair manager is aangesteld die voorheen bij Be Quick ’28 evenementen organiseerde als het WK voetbal voor militairen enz. De club kan hier geld mee maken.

  Tevens worden de mogelijkheden bezien om meer inkomsten uit het stadion te halen. In hoeverre daarvoor contractueel ruimte bestaat kan ik niet beoordelen. Wel weet ik dat met het weggeven van de naamgeving van het stadion en de horecarechten de club belangrijke inkomstenbronnen heeft verloren.

  Tenslotte hoopt het nieuwe bestuur het tekort op het bestaande seizoen (was 600.000 euro, nu 400.000 euro) verder te verminderen. Door middel van de 1.000.000 euro uit de lening en de opening van een rekening courant alsmede de andere inkomstenmaatregelen moet de begroting positief worden beĆÆnvloed. De 200.000 euro die nu is gerealiseerd komt voor een belangrijk deel voort uit bezuinigingen binnen de organisatie. Het vertrek van Gerald van den Belt (salaris 80.000 euro met auto en tankpas), Edgar van Perlo en Jan Everse (+/- 120.000 euro) hebben geleid tot een verlaging van de loonkosten. FC Zwolle wil het seizoen 2010-2011 met een schone lei beginnen en streeft ernaar in de periode 2012-2014 weer Eredivisie te spelen.

  Als de personeelskosten (goedkoop kantoorpersoneel, gemiddeld spelerssalaris tussen modaal en 2x modaal) en huisvestingskosten niet zo hoog zijn dan vraag ik me af waar dan toch voor FC Zwolle de kosten inzitten.

  Duidelijk is in ieder geval dat met het nieuwe stadion de Zilvervloot niet is binnengevaren zoals het voormalige bestuur altijd deed voorkomen. De contractuele afspraken die het met IPMMC en andere partijen heeft gemaakt zijn daar voor een groot deel debet aan.

  Overigens mag de Zwolse gemeenteraad die met overgrote meerderheid instemde met de stadionontwikkeling instemde zich ook wel eens achter de oren krabben. De hoofddoelstelling was FC Zwolle loskoppelen van gemeenschapsgelden dan heeft de Zwolse raad bij de plan- en contractvorming stevig zitten slapen aangezien een hernieuwd beroep van FC Zwolle op gemeenschapsgelden onder de condities van de stadionontwikkeling onafwendbaar was.


  Maak melding

 15. Oefenwedstrijd of niet; in eigen huis verliezen van een amateurclub is toch wel een aanfluiting. Hopelijk hervat Zwolle de competitie een stuk beter na deze wanprestatie.


  Maak melding

 16. Het is “maar” een oefenpot, maar toch staat de eer op het spel. Voor Berkum natuurlijk een mooie prestatie, voor de FC een miskleun.
  De bal is rond. Hopelijk werkt positief bij aan de scherpte van de FC.
  Gedachten nu naar vrijdag!


  Maak melding

 17. Zo zie je maar dat het trainingskamp in Bonn meteen zijn vruchten afwerpt.
  Berkum gefeliciteerd met jullie verdiende overwinning!:)


  Maak melding

 18. @ Elrey

  Ik ben zeker niet tegen iedere vorm van overheidssteun, wel tegen overheidssteun aan bedrijven / instellingen die zelf de broek op moeten houden zoals FC Zwolle, maar zeker ook het Ecodrome.

  In je uiteenzetting over de stand van zaken lees ik een boel goede dingen (meer uit sponsoring halen, een obligatielening, etc.) die allemaal geld zouden moeten genereren.

  Ik lees echter ook een nieuw bestuur die de schuld van de huidige situatie in de schoenen schuift van het oude bestuur (zoals altijd…) en gemeente, dat vind ik te makkelijk. Ook onder het oude bestuur was het FC Zwolle die de beslissingen heeft genomen.

  Zie hier mijn opmerking terug van het belang van goede lange termijn visie en dat is wat ik mis in je uiteenzetting. Er wordt gesproken over met een schone lei beginnen in het volgend seizoen (korte termijn), eredivisie spelen in de periode 2012 – 2014 (middellange termijn). Dit lees ik met enige scepsis en ben benieuwd naar de inhoudelijke onderbouwing (hoe ga je dit bereiken en met welke middelen).

  Bij voetbalclubs wordt veel teveel geleefd naar de waan van de dag (seizoen), prestaties en supporters.
  Het is gewoon een bedrijf! En als een bedrijf een tekort heeft dient dat zelf opgelost te worden door bezuinigingen of andere maatregelen! Bezuiningen leveren blijkbaar niet het gewenste resultaat, er blijft een tekort van ?? 400.000 (ik kan me overigens niet voorstellen dat er geen ruimte meer is in een begroting van 2.9 mln om 4 ton te bezuinigen).

  Natuurlijk wil het bestuur en ook de supporters dat de club gezond wordt, maar misschien wordt het wel tijd om onder ogen te zien dat dit het zoveelste bestuur is met de zoveelste plannen om de club gezond te maken (waarbij gemeente nodig is) en de zoveelste trainer die ze naar de eredivisie gaat brengen… Ik wil bijna zeggen: dream on…


  Maak melding

 19. @wouter

  Wat is het leven zonder dromen en het is die droom waarvoor 5.000 mensen tweewekelijks naar het stadion komen. Als we alles gaan afschaffen waar we niet meer van dromen c.q. in geloven dan creƫren we volgens mij onze eigen nachtmerrie want waarvoor leven (lees gaan) we dan nog?


  Maak melding

 20. Als alle overheidssteun aan verenigingen e.d ingetrokken zouden worden hadden we niets meer in onze stad.Als ik nu zie hoe er bezuinigd wordt en de situatie van de crisis die toch ook meespeelt,is een garantstelling zo gek nog niet.Ik ga zelf graag naar de Spiegel,waar de kaartjes ook niet goedkoop zijn,maar waar toch ook nog met een tekort wordt gewerkt.Om over het Ecodrome maar niet te praten.Wat ik wel een kwalijke zaak vind is dat er een begroting is gemaakt op het nieuwe stadion.Meer toeschouwers???Meer sponsors??.Eerst zien dan geloven,of eerst binnen hebben voor dat je het uitgeeft.Wat dat aangaande heb ik het volste vertrouwen in de nieuwe voorzitter.Dat is iemand volgens mij die gen oude schoenen weggooit voor die nieuwe heeft.Dat de raadsleden hebben zitten slapen is geen nieuws meer in Zwolle.Hopelijk gaan de partijen zich nu eens duidelijk uitspreken en zich ook aan afspraken houden.15 januari is de raad uitgenodigd voor een wedstrijd en een uitleg, misschien een bitterballetje en hopelijk slaan ze de nieuwe trainer niet over anders zitten we weer met een probleem,al is deze trainer al Langeler bij de club


  Maak melding

 21. @Wouter

  Ik heb geen glazen bol dus ik kan het realiteitsgehalte van jouw voorspelling (dat FC Zwolle nooit meer Eredivisie zal spelen) niet toetsen.

  Ik weet ook niet of dat nu het belangrijkste is. Eens in de 2 weken naar de voetbal is in Zwolle ook nog steeds een sociale gebeurtenis en dat al bijna 100 jaar.

  In tegenstelling tot jou denk ik niet dat een gemeentelijke garantstelling voor het voortbestaan van het betaald voetbal in Zwolle het leven van niet-voetballiefhebbers in Zwolle wezenlijk beĆÆnvloed. De impact is onvergelijkbaar met de invloed van deze beslissing op het leven van voetballiefhebbers.

  Het betaald voetbal in Zwolle kan ook worden gezien als cultureel erfgoed.

  Al zal dit waarschijnlijk geen rol spelen in de afweging van de Zwolse gemeenteraadsleden. Die zijn alweer druk aan het twitteren met elkaar over de invloed van de landelijke politiek op de Zwolse gemeenteraadsverkiezingen.

  Over overheidsbeslissingen met invloed op het leven van mensen gesproken…  Maak melding

 22. @Elrey

  Ik voorspel niet dat Zwolle geen eredivisie meer zal spelen, ik betwijfel de realiteit van de toekomstbeelden die in de stand van zaken geschetst worden. Zonder enige inhoudelijke (strategische) onderbouwing wordt een toekomstbeeld geschetst.

  Ook zeg ik niet dat ALLEEN de garantstelling een wezenlijke invloed uitoefend op de stad Zwolle. FC Zwolle als geheel wĆ©l, denk hierbij bijvoorbeeld aan extra politie inzet bij wedstrijden, vernielingen door ‘supporters’ van de tegenpartij, het nieuwe stadion.

  Ik weet het, erg makkelijk punten. Maar wel realiteit.

  En dan kan je wel zeggen dat de spiegel of het ecodrome ook gemeenschapsgeld gebruiken, daar is de invloed op de bevolking een stuk minder.


  Maak melding

 23. * Wouter….een voetbalclub kun je toch niet helemaal vergelijken met een gewoon bedrijf vind ik. Een gewoon bedrijf wil geld verdienen, een voetbalclub heeft ook een taak (of zou dat moeten hebben) om mensen te vermaken. En FC Zwolle is natuurlijk wel degelijk goed voor de uitstraling, een voetbalclub in zijn algemeenheid. Heel Nederland kent Spakenburg om die club en om de IJsselmeervogels bijv.


  Maak melding

 24. Zolang de overheid nog steeds verdient aan het betaald voetbal, hoeven wij ons geen zorgen te maken over de inzet van Politie en EVENTUELE vernielingen.  Maak melding

 25. @Wouter

  Jammer dat jij zo’n negatief beeld hebt van een avondje voetbal in Zwolle. De zaken die jij noemt komen incidenteel wel eens voor rondom het voetbal. Echter om daarom zo’n negatief oordeel over het betaald voetbal in Zwolle te vellen?!

  In het uitgaansleven van Zwolle vinden vaker en meer incidenten plaats. Wil je daarom alle cafĆ©’s in de binnenstad dan maar sluiten want wat kost de politie-inzet op uitgaansavonden wel niet?!

  Jouw punt is duidelijk: als FC Zwolle een begrotingstekort heeft, dan moet de gemeente de club aan haar lot overlaten en als om het De Spiegel of het Ecodrome gaat die eveneens al jarenlang met zelfs nog grotere begrotingstekorten werken dan moet de gemeente wel bijspringen.

  En een beleid en visie is altijd gebaseerd op aannames. Deze aannames kunnen naar verloop van tijd stand houden danwel onjuist blijken. Het is net het leven: life is what happens while your making other plans.

  Tenslotte bij het Ecodrome is in het recente verleden een meisje verkracht, nou dat heeft evenveel met het Ecodrome te maken als hooliganisme rond de wedstrijden met FC Zwolle te maken heeft.


  Maak melding

 26. Het woord visie kan ik in relatie met voetbal bijna niet meer horen. Hoeveel mensen daar wel niet een visie hebben. Terwijl mijn visie vrij duidelijk is: wie het meeste scoort heeft gewonnen.


  Maak melding

 27. Erik kun je misschien iets in de voetballerij gaan doen,je lijkt me een goede trainer .Elke wedstrijd meer goals maken dan de tegenstander daar gaat het om.Eindelijk iemand met visie


  Maak melding

 28. @Jochem,
  Precies, over de winst van Berkum daar ging het over.
  Berkum 1 nogmaals gefeliciteerd jongens, DIK VERDIENDE OVERWINNING!:D


  Maak melding

 29. Juustem jochem, een aanfluiting voor de club die eredivisie aspiraties heeft.

  Is het een aanfluiting voor een eerste divisie club of is het een top prestatie van een amateurclub.
  Ik denk zelf het laatste.
  Want voetbal is nooit zeker, grote clubs kunnen altijd van kleine(re) clubs verliezen.

  Zolang er maar geleerd wordt van nederlagen, groeit de de groep.  Maak melding

 30. @Edwin

  VV Berkum heeft natuurlijk lol en de FC heeft toch enigszins prestige verloren.

  Desalniettemin zal VV Berkum toch uiteindelijk moeten presteren in de hoofdklasse C (6de plaats nu) en FC Zwolle in de Jupiler League (5de plaats nu).


  Maak melding

 31. @Elrey
  Hoe komt u bij onderstaande informatie? U staat bij mij bekend als iemand met veel redelijke betrouwbare info maar navraag bij BQ en FCZwolle leert dat er geen sprake is van een nieuwe facilitair manager hoor. Deze functie van meneer van Perlo is gewoon opgedoekt en onder huidig personeel verdeelt. Nooit geweten ook dat er bij be quick een wk voor militairen plaatsvond trouwens. Maar wie weet bent u beter geinformeerd? Verder veel waardering voor uw visie op dossier stadionplein laat daar geen misverstand over bestaan. Succes en ga zo door zou ik willen zeggen. Laatste vraag is of dat het wel interessant is om te weten of FC Zwolle wel degene is die zoveel inkomsten kan genereren in dit stadion want is ook dit gegeven door het oude bestuur/gemeente zwolle niet weggegeven aan ontwikkelaar=cateraar? Het onderzoeken waard en een punt van aandacht voor de gemeenteraad lijkt me.

  Andere inkomstenbronnen die worden aangeboord zijn acties om de kaartverkoop te stimuleren en het houden van evenementen in het stadion. Wat dat betreft is het positief dat er een nieuwe facilitair manager is aangesteld die voorheen bij Be Quick ’28 evenementen organiseerde als het WK voetbal voor militairen enz. De club kan hier geld mee maken.  Maak melding

 32. @Frank

  Het lijkt mij onderhand wel duidelijk dat de kaderstelling door de gemeenteraad en de gretigheid van het voormalige bestuur ertoe hebben geleid dat FC Zwolle nog geen jaar na het aflossen van de garantstelling uit 2002 wederom een beroep doen op de gemeente. Terwijl de projectontwikkelaar zich de ballen uit de broek lacht om zoveel amateurisme en onkunde. Ik denk echter niet dat de stadionontwikkeling ooit geevalueerd wordt.

  Mijn informatie over degene die de werkzaamheden van Van Perlo overneemt komt vanuit Be Quick ’28. De tijd zal leren hoe betrouwbaar deze informatie is.


  Maak melding

Reageer