Het weer: natte sneeuw

Zwolle – Woensdagochtend trekt een neerslaggebied vanuit het zuiden binnen. De eerste neerslag valt als (natte) sneeuw, maar gaat later over in regen. De oostenwind draait langzaam naar het zuidoosten en is nog matig tot vrij krachtig. Vooral in de kustgebieden staat er veel wind. De temperatuur daarbij komt uit rond 2 of 3 graden boven nul in het midden en zuiden van het land. In het uiterste noordoosten vriest het nog een paar graden.

12-01-2010_weerfoto__schoenkuipenbrug_.jpg
Schoenkuipenbrug

Donderdag kunnen de wegen in de ochtend lokaal glad zijn door ijzel. Verder is het bewolkt en valt hier en daar nog wat motregen. De wind neemt in kracht af en is meest zuidoostelijk van richting. Op de meeste plekken komt de middagtemperatuur boven nul uit. Maar van zware dooi is nog geen sprake, want in de nacht vriest het nog licht. Vrijdag begint met veel bewolking, maar later op de dag is er ruimte voor de zon. Er staat weinig wind en de temperatuur loopt in de middag op naar 0 graden in het noordoosten en 5 graden in het zuidwesten.

In het weekend doet de dooi een tweede poging de winter te verdrijven. Er nadert een storing vanuit het westen die zondagochtend overtrekt. De passage gaat gepaard met neerslag, eerst (natte) sneeuw, later regen. De wind draait naar het westen en voert zachte lucht aan. De dagtemperaturen komen zondag overtuigend boven nul uit en ook de nachtvorst is even verdwenen. De dooiperiode lijkt niet van lange duur, want er nadert toch weer iets koudere lucht. Voorlopig blijft het dus kwakkelen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ganzen zijn ook zo tof he 😀

  Die gaan echt voor niks of niemand aan de kant en doen gewoon hun eigen ding. “Wat jullie brug?? Volgens wie??”


  Maak melding

 2. In Westenholte hebben we er een stel thuis gehad in de tuin. Uitstekende waakhonden, maar niet alle buren vonden het toffe beesten… We hebben ze uiteindelijk weggedaan.


  Maak melding

 3. Die ganzen in het Park De Weezenlanden wijken ook niet voor de mensheid. Het is leuk om die beesten in colonne door het park zien te waggelen.


  Maak melding

 4. Ruud bedoelt dat de brug aan de Mastenbroekerallee heel lang open heeft gestaan gisteravond en dat daar geen bericht van op dit weblog te vinden is. Maar dat die brug zo lang openstaat en ene nozem bedenkt dat die brug best rond de spits open kan, is geen nieuws, maar een helaas veel voorkomende fout… Zeker met dit weer is openzetten geen goed idee, want die brug kan dat niet zonder problemen!

  Ontopic: ik zou denk ik hard door fietsen, maar in elk geval niet zo stil blijven staan, want het zijn dan wel mooie dieren, maar ook gevaarlijke als je iets wilt dat zij niet willen 😉


  Maak melding

Reageer